Rusijos premjeras įpareigojo finansų ministrą rasti „dingusį” milijardą rublių

Rusijos ministras pirmininkas Viktoras Zubkovas įpareigojo savo pavaduotoją, finansų ministrą Aleksejų Kudriną rasti dingusį milijardą rublių biudžetinių lėšų, skirtų atstatyti nuo žemės drebėjimo nukentėjusį miestą Sachaline.
V.Zubkovas sakė šią savaitę lankęsis Nevelske, kur atstatymo darbai vyksta, bet dar yra daug spręstinų problemų dėl gyvenamųjų namų statybos kitais metais.

Finansų ministro pavaduotojas Sergejus Storčiakas nuo lapkričio vidurio laikomas tardymo izoliatoriuje. Generalinė prokuratūra įtaria, kad jis, būdamas atsakingas už valstybės išorės skolą ir stabilizavimo fondą, „įsteigė organizuotą grupę”, kad galėtų pagrobti 43 mln. dol. (šiek tiek per milijoną rublių) iš federalinio biudžeto.

Premjeras davė nurodymų ir regioninės plėtros bei transporto ministrams.

V.Zubkovas, rugsėjį pakeitęs vyriausybės vadovo poste Michailą Fradkovą, jau pirmajame Kabineto poste ištrinko galvas visiems ministrams už tai, kad šie „išdrįso” užmiršti pagrindinį savo uždavinį – vykdyti Rusijos prezidento nurodymus.

Tuomet premjeras įsakė vyriausybės ekonomikos ir finansų aparato departamento vadovui Antonui Drozdovui tuoj pat vykti į Sachaliną ir negrįžti, kol nebus išmokėti pinigai nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems žmonėms.

Ketvirtadienį V.Zubkovas vėl grįžo prie šio klausimo.

„Turiu pasakyti, kad Sachalinas – toks regionas, kuriame yra visko: dujų, naftos, anglių, žuvies, bet žmonėms iš šių turtų nieko nenubyra – viskas kažkur dingsta”, – sakė premjeras.

Per tris darbo mėnesius premjeras suspėjo pakritikuoti beveik visus ministrus ir federalinių tarnybų bei agentūrų vadovus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.