R.Pakso bylai Europos žmogaus teisių teismas pirmenybės neteiks

Už šiurkščius konstitucijos pažeidimus nušalinto prezidento Rolando Pakso bylai Strasbūre įsikūręs Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) pirmenybės neteiks.
Lietuvos Vyriausybės atstovei EŽTT Elvyrai Baltutytei buvo pranešta, jog tai nusprendė EŽTT Kolegijos, kuriai paskirta nagrinėti R.Pakso bylą, pirmininkas, ketvirtadienį paskelbė Teisingumo ministerija.

EŽTT skundą prieš Lietuvą pateikęs R.Paksas prašė jo pareiškimą nagrinėti pirmumo teise. R.Pakso teigimu, nuo Teismo sprendimo gali priklausyti jo, kaip politiko likimas. Liberaldemokratų lyderis Strasbūro teismui pasiskundė, kad Lietuvoje buvo padaryti teisės aktų pakeitimai, uždraudžiantys jam kandidatuoti į parlamentą.

2004 metais Konstitucinis Teismas paskelbė, kad apkaltos būdu iš pareigų pašalintas R. Paksas iki gyvos galvos negalės eiti jokių valstybinių pareigų, reikalaujančių duoti priesaiką.

Nušalintasis prezidentas EŽTT taip pat skundėsi, kad jam apribotos galimybės dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau Teismas šį skundą atmetė pirminio nagrinėjimo metu.

R.Paksas prezidentu buvo išrinktas 2003 metų sausį. 2004 metų balandį po Seime inicijuoto apkaltos proceso už Konstitucijos pažeidimus bei priesaikos sulaužymą R.Paksas iš prezidento pareigų buvo pašalintas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.