S.Paulikui pareikšti įtarimai, kad jis avariją sukėlė neblaivus

Skuodo rajono apylinkės prokuratūra ketvirtadienį sugriežtino kaltinimą buvusiam policijos pareigūnui Sauliui Paulikui, kuris vairuodamas automobilį mirtinai sužalojo iš Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ėjusius tris vaikus.

Anksčiau S.Paulikas buvo kaltinamas, kad vairuodamas transporto priemonę, pažeidė Kelių eismo saugumo ir transporto priemonės eksploatavimo taisykles ir sukėlė eismo įvykį, kuriame žuvo žmonės, ir dėl to, kad nukentėjusiuosius, kurių gyvybėms grėsė pavojus, paliko be pagalbos.

Dabar patikslinus įtarimą, S.Paulikas įtariamasis transporto priemonę vairavęs būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

S.Paulikas ketvirtadienį buvo atvežtas į Skuodo rajono apylinkės prokuratūrą, kur jam buvo pareikštas sugriežtintas kaltinimas. Dalyvaujant advokatui jis taip pat buvo apklaustas įtariamuoju.

Skuodo rajono apylinkės prokuratūrai pareigūnai nekomentuoja, kaip įtariamasis reagavo į naują kaltinimą ir ar prisipažino vairavęs mašiną neblaivus. Jie taip pat nekomentuoja, ar šis kaltinimas sugriežtintas remiantis liudytojų parodymais ar gautais laboratoriniais šlapimo tyrimais.

Jau po tragedijos žiniasklaidoje buvo pasirodę duomenų, kad prieš avariją policininkas su kolegomis girtavo kaimo turizmo sodyboje. Prieš tai komisariate jis klausė instruktažą apie saugų eismą.

„Ikiteisminio tyrimo duomenų pareikšti kaltinimui, kad vairavo neblaivus, pakako”, – BNS sakė Skuodo rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Galdikas.

Prokuroras BNS patikino, kad ši bylą teismą pasieks tikrai dar šiemet.

Kartu su S.Pauliku prieš teismą stos ir jo kolega Mantvydas Kringelis. Jam įtarimas nepakito – ekspareigūnas įtariamas palikęs bejėgius vaikus be pagalbos. Maksimali bausmė už šią nusikalstamą veiką – laisvės atėmimas iki 2 metų

27 metų S.Paulikas teismo laukia už grotų. Neseniai teismas suėmimo terminą pratęsė dar dviem mėnesiams. Prokuratūra buvo gavusi duomenų, kad S.Paulikas darė poveikį liudytojams.

S.Pauliko vairuojamas automobilis „BMW 524” lapkričio 7 dieną vidury baltos dienos įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ketvirtokai mirė avarijos vietoje. Dar vienas 10-metis su sunkiais sužalojimais pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Avarijos kaltininkas iš avarijos vietos pabėgo, jį kitos dienos rytą į policiją atlydėjo tame pat komisariate policininku dirbantis vyresnysis brolis Giedrius. Neseniai jis pats pasitraukė iš pareigų, paaiškėjus, kad brolį po avarijos slėpė viešbutyje Klaipėdoje.

Tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus.

Po šio įvykio iš postų pasitraukė policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Trys Skuodo rajone, Aleksandrijoje, gyvenę ketvirtokai – Mindaugas Kubilius, Simonas Bučkus ir Aurimas Petkus – palaidoti gimtojo kaimo kapinaitėse. Vienas greta kito sėdėję neišskiriami draugai amžinojo poilsio jie atgulė vienas šalia kito.

Sūnaus netekusi A.Petkų šeima pateikė 1 milijono litų neturtinės žalos ieškinį, prašydama priteisti jį iš avarijos kaltininko. Kitos šeimos ieškinių kol kas nepateikė.

Tėvai sako, kad pinigai vaikų nesgrąžins, bet jie nori, kad avarijos kaltininką visą gyvenimą slėgtų kaltė dėl mažamečių mirties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.