Paryžiaus transporto darbuotojai vėl streikuoja

Paryžiuje vėl streikuoja transporto sektoriaus darbuotojai. Streiku siekiama paspartinti derybas tarp profsąjungų ir vyriausybės, kurios prasidėjo po lapkritį vykusio dešimties dienų streiko, kai transporto darbuotojai protestavo prieš specialiųjų pensijų režimo panaikinimą.

Dabartinis vienos dienos streikas nėra tokio masto kaip lapkritį, kai dešimt dienų buvo kone paralyžiuota visa miesto transporto sistema.

Šįkart į darbą neišėjo tik vienos profsąjungos nariai, kiti tokią protesto akciją vadino pirmalaike. Paryžiaus transporto valdyba prognozuoja, kad trečiadienį sostinėje važinės 60 proc. metro traukinių ir priemiesčių traukinių, 80 proc. tramvajų ir autobusų.

Naujausias derybų tarp vyriausybės, profsąjungos ir transporto valdybos raundas vyko trečiadienį. Transporto darbuotojai reikalauja didesnių nuolaidų mainais į specialiųjų pensijų režimo panaikinimą – ypatingų į pensiją išėjimo sąlygų stambių valstybinių kompanijų darbuotojams.

Transporto darbuotojų streikas prasidėjo Prancūzijoje lapkričio 13 dieną ir truko dešimt dienų. Akcijos dalyviai protestavo prieš vyriausybės planus panaikinti specialųjį pensijų režimą.

Masinis ir ilgas streikas ne tik sukėlė daug nepatogumų gyventojams, bet ir pridarė neatitaisomos žalos Prancūzijos ekonomikai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.