Ukrainos prezidentas vėl pasiūlė Tymošenko į premjero postą

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka trečiadienį į šalies premjero postą vėl pasiūlė savo buvusią „oranžinės revoliucijos” partnerę Juliją Tymošenko, kurios kandidatūrą parlamentas antradienį atmetė pritrūkus vieno balso.

„Prezidentas Viktoras Juščenka vėl pateikė savo prašymą parlamentui paskirti Juliją Tymošenko į premjero postą”, – sakoma prezidentūros pareiškime.

Antradienį Aukščiausiajai Radai nepritarus J.Tymošenko paskyrimui, buvo mesti kaltinimai dėl balsų klastojimo.

J.Tymošenko šalininkai Radoje vakar pareiškė, kad visi 227 koalicijos deputatai pritarė savo lyderės išrinkimui vyriausybės vadove, bet automatizuota balsų skaičiavimo sistema sutriko ir parodė, kad balsų „už” yra tik 225 – vienu mažiau už būtiną minimumą.

Priešingos stovyklos – Regionų partijos, kuriai vadovauja dabartinis premjeras Viktoras Janukovyčius, ir Komunistų partijos – atstovai atmetė „oranžinių” įtarimus dėl sutrikusio balsų skaičiavimo sistemos darbo ir pareikalavo prieš naują balsavimą pakartoti oficialią premjero kandidatūros iškėlimo procedūrą.

Nors prezidentas dar prieš plenarinį posėdį perdavė Radai savo oficialų teikimą, deputatai kol kas nepradėjo svarstyti šio klausimo.

„Mėlynieji” blokuoja tribūną ir parlamento pirmininko vietą, reikalaudami iš pradžių į darbotvarkę įtraukti parlamento pirmininko pavaduotojų ir nuolatinių komitetų pirmininkų išrinkimo klausimus.

Rada šį klausimą turi išnagrinėti per penkias dienas, tačiau kol kas neaišku, kada bus galima surengti naują balsavimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.