„Ekrano” darbuotojai atgaus ketvirtadalį skolų

Daugiau nei 4 tūkst. buvusių likviduojamos Panevėžio kineskopų bendrovės „Ekranas” darbuotojų šią savaitę atgaus ketvirtadalį skolos. Išmokos bus išmokamos visiems, nepaisant to, kokia buvo skola. Iš viso bendrovė darbuotojams yra skolinga apie 9,5 mln. litų.

„Ekrano” bankroto administratorius Gintaras Gelčys „Lietuvos rytui” sakė, kad tai pirmieji, bet ne paskutiniai pinigai. Jo teigimu, 2,5 mln. litų, kurie bus dabar išmokėti darbuotojams, gauti pardavus įmonės neįkeistą turtą, taip pat dalis lėšų surinkta iš „Ekrano” skolininkų. Bendrovės kreditorių sąraše – ir buvęs jos generalinis direktorius Eimutis Žvybas. Jis tikisi atgauti per 100 tūkst. litų skolos.

Bankrutavusio „Ekrano” turtas aukcione parduodamas dalimis, nes jam iškart pirkti rengtose varžytinėse pirkėjų neatsirado. Jau parduota įrengimų, žaliavų, baldų, kito nekilnojamojo turto, bet vertingiausias turtas – pastatai – kol kas neparduoti. Jiems buvo paskelbtos ketverios varžytinės.

Dabar ir nekilnojamąjį turtą tikimasi parduoti dalimis, tačiau specialistai dar turi nuspręsti, ar buvusios bendrovės energetikos sistema skirtingiems savininkams leistų pasidalyti teritorijoje esančius pastatus. Sprendimą „Ekrano” bankroto komiteto nariai turėtų priimti kitų metų sausio pabaigoje. Kandidatų, norinčių pirkti dalį bendrovės pastatų, yra kelios dešimtys.

Iš pradžių „Ekrano” turtą buvo siūloma pirkti visą, jo neskaidant, o pradinė pardavimo kaina siekė 300 mln. litų. „Ekrano” skolos kreditoriams irgi panašios – 299 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.