Nuo trečiadienio draudžiama naminius paukščius laikyti lauke

Dėl kaimyninėje Lenkijoje plintančio paukščių gripo, nuo trečiadienio Lietuvoje draudžiama naminius naminius paukščius laikyti lauke.
LTV naujienų tarnyba praneša, kad Lietuvoje visi naminiai paukščiai turi būti uždaryti į patalpas, kad būtų išvengta kontaktų su laukiniais paukščiais, kurie gali nešioti pavojingos ligos užkratą.

Nors dabar laukiniai paukščiai masiškai nemigruoja, pasak veterinarijos specialistų, didžiosios antys, gulbės ir žiemą skrenda iš Vokietijos į Lietuvą. Tad niekas negali garantuoti, kad jos neatskris ir iš užkrėstų Lenkijos teritorijų.

Lietuva taip pat nusprendė laikinai uždrausti paukštienos ir gyvų paukščių importą iš Lenkijos. Pritarus Europos Komisijai, draudimas turėtų būti paskelbtas trečiadienį.

Dėl Lenkijoje nustatyto paukščių gripo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustiprino importuojamų paukščių ir paukštienos produktų kontrolę šalies pasienyje.

Trečiadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovas Kazimieras Lukauskas dėl susiklosčiusios padėties kviečiamas į Vyriausybės posėdį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.