Vilniečiai nenori nuvilti savo žiūrovų

Šiandien rungtynėmis namie su Milano „Armani Jeans” (Italija) krepšininkais Lietuvos vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas” pradės Eurolygos antro rato varžybas.

Per pirmą ratą iškovoję penkias pergales ir patyrę du pralaimėjimus vilniečiai Eurolygos B grupėje užima pirmąją vietą. Milano ekipa, kurioje rungtyniauja lietuvis Mindaugas Katelynas, su atvirkštiniais rodikliais – 2 pergalės ir 5 pralaimėjimai – žengia priešpaskutinė, septinta.

Pirmame rate Milane „Lietuvos ryto” krepšininkai šventė pergalę 83:76. Tąsyk į pergalę vilniečius vedė 28 taškus pelnęs ir 8 kamuolius po krepšiais atkovojęs Marijonas Petravičius. Rungtynių išvakarėse 28-ąjį gimtadienį atšventęs Marijonas buvo pripažintas naudingiausiu pirmosios Eurolygos savaitės žaidėju (38 naudingumo balai).

Per pirmą dvikovą su vilniečiais negalėjo žaisti vėliau „Armani Jeans” lyderiu tapęs Danilo Gallinari. Šįkart mūsų komanda turės atidžiai prižiūrėti šį žaidėją – jis vidutiniškai per rungtynes pelno 16,6 taško.

Tai prieš rungtynes akcentuoja ir „Lietuvos ryto” treneris Aleksandras Trifunovičius: „Manau, Gallinari yra vienas perspektyviausių Europos krepšininkų.”

Vidutiniškai per rungtynes 7,7 taško pelnantis „Lietuvos ryto” žaidėjas Artūras Jomantas LŽ sakė, kad Milano ekipa, palyginti su pirmosiomis tarpusavio rungtynėmis, gerokai pasikeitė. „Varžovų komandoje yra pokyčių – neliko Bulleri, krepšininkai labiau susižaidė, – apie „Armani Jeans” kalbėjo A.Jomantas. –

Mes žaisime namie, o savo arenoje reikia laimėti. Be to, mums turėtų padėti ir naujasis žaidėjas J.Jordanas. Aišku, jam sunku iš amerikiečių krepšinio taip greitai persiorientuoti į europiečių, bet jis labai stengiasi.”

Paklaustas, ko labiausiai reikia bijoti iš varžovų, A.Jomantas atsakė: „Italijos ekipa turi stiprų penketą, kurie ir pasidalija beveik visą rungtynių laiką. Be to, italai ganėtinai gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Nors per pirmas rungtynes mes susitvarkėme ir laimėjome kovą po lenta, bet kitos jų rungtynės parodė, kad jie po krepšiais galingi.”

Milano ekipos strategas Caja Attilio tikina, kad varžovai labai gerai rungtyniauja Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygose, o Eurolygos B grupėje vilniečiai yra geriausi. „Milane jie mus įveikė žaisdami atletiškiau ir agresyviau”, – pirmo rato pralaimėjimą prisimena treneris. Tačiau jis tiki, kad jei žaidėjai įgyvendins numatytus planus, pergalę Vilniuje galima iškovoti.

Šiandien per Eurolygos varžybas Vilniaus klube turėtų debiutuoti Darrellą Mitchellą pakeitęs naujasis amerikietis Jaredas Jordanas. Jis komandoje jau debiutavo šeštadienį Klaipėdoje per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su vietos „Neptūnu”. 23 metų 188 cm ūgio amerikietis pelnė 2 taškus, atkovojo 1 ir prarado 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Kol prie „Lietuvos ryto” ekipos pratinasi J.Jordanas, kitas komandos įžaidėjas Robertas Štelmaheris laukia savo sugrįžimo. 33 metų latvis gyja po abiejų kelių artroskopinės operacijos. Jis treniruojasi atskirai nuo komandos, vis dar negalėdamas žaisti kontaktinio krepšinio.

Italijos čempionate savaitgalį „Armani Jeans” namie 81:62 nugalėjo Bolonijos „La Fortezzos” ekipą ir iškovojo penktą pergalę. Per 13 rungtynių patyrę 8 pralaimėjimus Milano krepšininkai Italijos čempionate žengia trylikti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.