Lietuva svarsto galimybę laikinai uždrausti gyvų paukščių įvežimą iš Lenkijos

Lenkijoje plintant paukščių gripui, svarstoma galimybė laikinai uždrausti įvežti gyvus paukščius iš Lenkijos į Lietuvos teritoriją.

„Lenkijos valstybinė veterinarijos tarnyba informavo, jog paukščių gripo virusas nustatytas Sadovos vietovėje, vienoje didžiausių Lenkijos paukščių fermų, kur auginama 360 tūkst. vištų”, – pranešė Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas.

Ši vietovė yra maždaug už 3 kilometrų nuo fermos Karnišine, kur užkratas aptiktas praėjusį šeštadienį. Pasak K. Lukausko, iki šiol Lietuvoje galioja praeitą savaitę priimtas Europos Komisijos sprendimas, draudžiantis lenkiškos paukštienos eksportą iš tų teritorijų, kur aptiktas paukščių gripas.

„Tačiau, sparčiai plintant ligai Lenkijoje, svarstome galimybę kreiptis į Europos Komisiją su prašymu laikinai uždrausti iš šios šalies gyvų paukščių įvežimą į Lietuvos teritoriją”, – sakė K. Lukauskas.

Lenkijos kolegos Lietuvos paprašė suteikti pagalbą kovoje su šia pavojingai plintančia liga. Abiejų šalių vyriausieji veterinarijos pareigūnai sutarė, jog jau artimiausiu metu į Lenkiją išvyks cisterna su anglies dvideginio dujomis, skirtomis užsikrėtusių paukščių svaiginimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.