Medvedevas valdys, bet jo valdžia bus ribota, rašo Rusijos laikraščiai

Rusijos vicepremjeras ir „Gazprom” vadovas Dmitrijus Medvedevas, kurio kandidatūrą į prezidentus parėmė dabartinis šalies lyderis Vladimiras Putinas, bus išrinktas, bet jo valdžia bus ribota, antradienį rašo rusų laikraščiai.
Liberalių pažiūrų D.Medvedevas pirmadienį užsitikrino oficialų pasiūlymą ir tapo politiniu įpėdiniu, bet turės atsižvelgti į Kremliaus jėgos struktūrų atstovų nuomonę, remdamasis šaltiniais Kremliuje rašo „Vedomosti”.

Tiems jėgos struktūrų atstovams” bus skirti svarbūs postai vyriausybėje”, pažymi šis verslo dienraštis.

Jame taip pat rašoma, kad D.Medvedevui reikės paisyti V.Putino instrukcijų ir vykdyti ekonominio vystymo iki 2020 metų programą, kuri turi būti priimta prieš 2008-ųjų kovą įvyksiančius prezidento rinkimus.

„Dmitrijus Medvedevas 2008-ųjų kovo 2-ąją bus išrinktas trečiuoju Rusijos prezidentu”, – rašo dienraštis „Vremia novostej”, tačiau priduria, kad jo valdymo stabilumas priklausys nuo paties V.Putino būsimos vietos Rusijos politinėje sistemoje.

Vienas aukšto rango pareigūnas, kurį cituoja „Vremia novostej”, sakė, kad V.Putinas „bus būsimojo prezidento patarėjas neriboto spektro klausimais”.

„Kommersant” nekomentuoja D.Medvedevo išrinkimo tikimybės, bet rašo, kad jo paskyrimas per pirmadienį Kremliuje įvykusį posėdį atrodo „kaip šou”, kuriame kiekvienas „gerai atliko savo vaidmenį”.

Nors D.Medvedevo kandidatūrą per tą posėdį iškėlė ne pats V.Putinas, o keturios politinės partijos, įskaitant valdančiąją „Vieningąją Rusiją”, „buvo aišku, kas išrinko” kandidatą, nurodo šis dienraštis.

Po aštuonerių darbo Kremliuje metų V.Putinas pagal konstituciją 2008-aisiais negalės siekti trečios kadencijos iš eilės.

Tačiau V.Putinas yra sakęs, kad norėtų ir toliau daryti didelę įtaką Rusijos politikai, o apžvalgininkai nurodo, kad po trumpos pertraukos jis vėl galėtų grįžti į prezidento postą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.