Trylikos Rusijos aviakompanijų lėktuvams uždrausta skraidyti į ES

Rusijos federalinė oro transporto agentūra ir Federalinė transporto priežiūros tarnyba nuo šių metų lapkričio pabaigos uždraudė daliai trylikos aviakompanijų lėktuvams skraidyti į Europos Sąjungos (ES) šalis, rašo Rusijos verslo dienraštis „Vedomosti”.

Į sąrašą įtraukti „S7 Airlines” („Sibir”), „Rossija”, „Orenburgskyje avialiniji”, „Uralskyje avialiniji”, „Krasair”, „UtAir”, „Atlant Sojuz” ir kitų kompanijų laineriai. Dalis aviakompanijų dėl pašalintų trūkumų turi atsiskaityti iki ateinančių metų sausio 20 d., o dalis – iki vasario 20 d.

Draudimas minėtų aviakompanijų lėktuvams skraidyti į ES buvo įvestas po šių metų birželio-lapkričio mėnesiais atliktos patikros. Lėktuvams uždrausta skraidyti dėl saugumo reikalavimų neatitikimo: kai kuriuose laineriuose nėra laisvos prieigos prie avarinio išėjimo, kituose yra pasenę saugos diržai, o trečiuose – pasenusi dokumentacija pilotų kabinose.

Kai kurių oro linijų bendrovių atstovai sakė, kad trūkumai yra labai nežymūs. Pavyzdžiui, skilęs žibintas ant sparno ar įpjovimas ant padangos.

Aviakompanijos teigia lėktuvus, kuriems uždrausta skraidyti į ES šalis, nukreipiančios į kitus maršrutus.

Draudimas atskiriems lėktuvams skraidyti į ES leidžia Rusijos oro linijų bendrovėms išvengti jų įtraukimo į „juodąjį” aviakompanijų, kurioms išvis draudžiama vykdyti skrydžius į ES, sąrašą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.