Kritikų šoviniai į kariuomenės vadovybę – su politiniu paraku, sako ministras

Konservatoriams kritikuojant kariuomenės vadovybę galbūt siekiama kaitinti patriotines aistras ir taip surinkti dalies gyventojų balsus, mano krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
Interviu „Lietuvos rytui” ministras sakė nematąs pagrindo kariuomenės vado Valdo Tutkaus kritikai.

„V.Tutkus karjeros laiptais kilo prie visų valdžių ir šį postą pasiekė savo profesionalumu. Esu įsitikinęs, kad jis to vertas. V.Tutkus – geras vadovas”, – sako ministras.

Jis komentavo įtakingų konservatorių pastaruosius pareiškimus, esą kariuomenės prestižas yra smukęs, o planai atsisakyti šauktinių kariuomenės neva silpnina Lietuvos pasirengimą priešintis galimai agresijai.

„Tiesiog reikia prisiminti, koks buvo pasitikėjimas kariuomene, kai šalį valdė konservatoriai, ir koks jis yra dabar”, – sako socialdemokratais J.Olekas.

Jo spėjimu, politikų lūpomis bando kalbėti buvęs kariuomenės vadas Jonas Kronkaitis, kuris esąs kariuomenės profesionalizavimo kritikas.

Tuo tarpu V.Tutkus kariuomenės profesionalizavimą vertina teigiamai, kaip ir krašto apsaugos ministras, neabejojantis, kad su profesionalia kariuomene galima pasiekti didesnės gynybinės galios.

„Šiandien matau bandymus pelnyti politinių taškų prieš artėjančius Seimo rinkimus. Gal vyksta kova dėl įtakos ir tarp grupuočių pačioje Tėvynės sąjungoje”, – sako ministras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.