Kremas nuo raukšlių gali būti labai pavojingas

Lavalio universiteto mokslininkai atrado, kad kremuose nuo raukšlių naudojama medžiaga dimetilaminoetanolis (DMAE) gali sukelti odos ląstelių patologiją.

Naujausių mokslinių tyrimų, atliktų Lavalio universitete, duomenimis nustatyta, kad viena iš kremo nuo raukšlių sudėtinių dalių – dimetilaminoetanolis (DMAE) – gali sukelti pataloginę ląstelių reakciją. Ši medžiaga DMAE naudojama daugelyje odos senėjimą stabdančių ir stangrumo suteikiančių kosmetinių priemonių. Nors, pasak mokslininkų, šios medžiagos poveikis dar nėra pakankamai ištirtas, ji naudojama taip pat dekoratyvinėje kosmetikoje, kremuose, lūpų dažuose, šampūnuose, muiluose ir net vaikams skirtuose losjonuose.

Naujausi moksliniai tyrimai nustatė, kad DMAE tiesiogiai sukelia jungiamojo audinio ląstelių – fibrablastų – patinimus, ko pasekoje oda ir atrodo lygesnė. Bet taip sutrikdoma medžiagų apykaita odoje ir daugelis fibroblastų (odos ląstelių) tiesiog žūva. Kartais paros bėgyje netenkama net 1/4 šių ląstelių DMAE paveiktame odos plote. „Mes neturime duomenų, kad DMAE poveikis žmogui būtų pavojingas, tačiau mūsų tyrimo rezultatai parodė, jog jau senai laikas ištirti, ar vis dėlto šios medžiagos panaudojimas sukelia kokią nors riziką sveikatai, ar ne” – teigia tyrimų vadovas dr. Fracois Marceau.

Gali būti, kad DMAE mažiau pavojinga, nei chirurginės odos tempimo operacijos ar botulino injekcijos, tačiau būtina ją nuodugniai ištirti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Kremas nuo raukšlių gali būti labai pavojingas"

  1. x

    O paskiau ir pasirodys kad sukelia vėžį… 😮

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.