Vaikų „Eurovizijoje” Lietuvos atstovė liko trylikta

Trylikametė kaunietė Lina Jurevičiūtė, Europos žiūrovams prisistatanti kaip Lina Joy, „Vaikų Eurovizijos” konkurse Roterdame tarp septyniolikos dalyvių užėmė tryliktą vietą.
Konkurso nugalėtoja antrą kartą per pastaruosius penkerius metus tapo Baltarusija, kuriai atstovavo Aleksejus Žigalkovičius, atlikęs dainą „Su draugais”. Lietuvos žiūrovai per balsavimą telefonu Aleksejui skyrė didžiausią įvertinimą – 12 balų.

Pirmą kartą konkurse dalyvavusi Lietuva kitus aukščiausius balus skyrė Gruzijai (10), Švedijai (8) ir Ukrainai (7).

Antroje vietoje nuo Baltarusijos atsilikusi tik vienu balu liko Armėnija.

Lietuvai daugiausiai – 8 balus – skyrė Gruzija, Belgija ir Baltarusija – po 1, Rusija, Nyderlandai, Makedonija ir Ukraina – po 2, o Serbija – 3.

Konkurse Lina atliko savo kūrybos dainą „Kai miestas snaudžia”. Jai padėjo dvi pritariančios dainininkės ir penkios šokėjos – taip pat mergaitės iki 15 metų.

Nacionalinio „Vaikų Eurovizijos” turo nugalėtoja Lina dainuoja nuo trejų metukų. Septynerius metus ji dainavo vaikų šou grupėje „Saulės vaikai”. Ji – konkurso „Dainų dainelė” laureatė, daugelio tarptautinių vaikų estradinės dainos konkursų Lietuvoje ir užsienyje (Estijoje, Amerikoje, Vokietijoje, Bulgarijoje, Rusijoje) „Grand Prix” ir pirmųjų vietų laimėtoja.

Mergaitė tapo laidos „Mažųjų žvaigždžių ringas” nugalėtoja. Artėjantį rudenį Lina ruošiasi išleisti savo solinį albumą.

Kad konkurse dalyvaujantys vaikai nejaustų pernelyg didelio spaudimo, nugalėtojo valstybė neįgauna teisės rengti finalo. Skiriasi ir kai kurios kitos taisyklės suaugusiųjų ir vaikų Eurovizijos konkursuose.

Šalį gali atstovauti tik jos pilietybę turintis arba ne trumpiau nei pustrečių metų joje gyvenantis vaikas, kuriam yra nuo 10 iki 15 metų.

Visos dainos vaikų Eurovizijoje turi būti atliktos valstybine kalba, o kūrinio autorius turi būti scenoje. Kartu su muzika leidžiama groti ir pritariančių vokalų fonogramą. Scenoje leidžiama būti aštuoniems žmonėms, o suaugusiųjų Eurovizijoje – tik šešiems. Paskelbti savo šalies balsavimo rezultatus taip pat turi vaikas nuo 10 iki 15 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.