Celine Dion – sentimentalumo karalienė

Abejingų C.Dion dainavimui nėra. Vieni ją dievina, kiti nemėgsta, nors vargu ar gali paaiškinti dėl ko.

Kaip tikra žvaigždė C.Dion keliasi apie vidurdienį, bet tik dėl to, kad dirba iki vėlumos. Ji nuolat vėluoja į interviu, bet priežastis būna rimta – dainininkė yra pareiginga mama ir nori daugiau laiko praleisti su mažyliu sūnumi.

C.Dion vyras, taip pat ir jos agentas bei vadybininkas nuo vaikystės, Rene Angelilis – vidutinio ūgio, pilvotas meškinas balta barzda ir spindinčiomis akimis. Jam patinka lošti, ir žmona tam suteikia puikią galimybę – 2003 metais dainininkė pasirašė sutartį su Las Vegaso kazino koncertuoti penkias dienas per savaitę. R.Angeliliui sekasi. Jo laimikis – ketvirtis milijono prie pokerio stalo išloštų dolerių. Žinoma, tai tik menka sumelė lyginant su S.Dion pajamomis. Per penkerius metus dainuodama Las Vegase ji uždirbo apie 180 mln. dolerių, dar 200 mln. gavo už parduotas plokšteles ir 120 mln. – už sutartis su parfumerijos kompanijomis.

„Taip visa prasidėjo”

Celine dainuoti pradėjo vaikystėje. Jos tėvas Adhemaras grojo akordeonu. Motina taip pat buvo neabejinga muzikai – savaitgaliais kaimo alaus bare pasirodydavo grupė „A.Dionas ir ansamblis”, kurį sudarė keturiolika vaikų. Gabiausia buvo jauniausioji Celine. Būdama penkerių ji jau dainavo brolio vestuvėse.

Dionų šeima vertėsi sunkiai. Tėvas dirbo mėsininku, vėliau – statybose, todėl „buvo taupoma visur, tik ne meilei”, vėliau prisimins Celine. Jai nesisekė mokykloje, nes galvojo tik apie dainavimą. Kai Celine sukako 12 metų, motina parašė dainelę ir nusivežė dukrą į didmiestį. Monrealyje muzikos vadybininku dirbo R.Angelilis, kurio pavardę C.Dion motina perskaitė ant savo mėgstamos plokštelės.

Celine iš karto sužavėjo stotingas vadybininkas – mergaitė išgedusiais dantimis dar niekada nebuvo mačiusi didelio miesto ir kostiumu vilkinčio vyro. „Taip visa prasidėjo, tokia lemtis”, – prisimena dainininkė.

R.Angelilis stengėsi, kad mergaitė išmoktų dainavimo technikos ir anglų kalbos, pasirūpino jos dantimis. Jo dėka Celine tapo pajėgia sportininke, galinčią ištverti nesibaigiantį koncertų maratoną, kurį pertraukdavo tik dienos, kai jai nebuvo leidžiama kalbėti saugant balsą.

Vienintelis gyvenimo vyras

Šiandien C.Dion gailisi, kad nebaigė mokyklos, nes iš karto sutrinka, kai ją ko nors paklausia ne apie muziką. Visas dainininkės gyvenimas buvo scena, viešbučio kambariai, garso įrašų studijos ir R.Angelilis. Kai dvidešimtmetė Celine Šveicarijoje laimėjo Didįjį prizą, ji pirmą kartą pabučiavo savo vadybininką. 1994 metais pora susituokė, 1999-aisias jis susirgo vėžiu.

Tik įdėjusi daug pastangų Celine galiausiai susilaukė kūdikio. Bulvarinė spauda mėgavosi jos mėginimu pastoti – dirbtinis apvaisinimas, prieš pradedant chemoterapiją užšaldyta R.Angelilio sperma. Bet Celine nei šilta, nei šalta, ką kalba žmonės: ji laiminga.

C.Dion atkakliai neigia esanti „garsenybė”, nuolaidžiaujanti visuomenės norams. Metams bėgant visuomenės nuomonė jai vis mažiau rūpi. Beveik trisdešimt metų ji stengėsi patikti kitiems. „Dabar noriu mėgautis savo gyvenimu”, – sako ji. Todėl vykdama į gastroles kiekviename mieste ji suplanuoja išvykų su vyru ir sūnumi programą. „Būsiu Kinijoje, todėl noriu pamatyti Kinų sieną”, – sakė ji. Be to, Celine dainuoja tik tai, kas jai patinka, o nuvykusi į Paryžių prisiperka drabužių, kokie patinka tik jai.

39 metų dainininkės šou Las Vegase, pavadintas „Nauja diena”, buvo surengtas tik jai. „Koliziejus” nuo pat pradžios pilnas susižavėjusių klausytojų, bilietų praktiškai neįmanoma gauti, nors per metus surengiama apie du šimtus koncertinių spektaklių, salėje yra 4000 žiūrovų vietų, o pigiausias bilietas kainuoja beveik 100 dolerių, brangiausias – 350 dolerių.

Tačiau yra ir tokių, kuriems ji nepatinka. Balsingąją C.Dion kritikai pašaipiai vadina „sentimentalumo kardinole”, bet penkių oktavų diapazono balso dainininkė verta pagarbos. Vienas jos senosios tėvynės žurnalistas, nepraleisdavęs progos ją pavadinti kvaila, pasiklausęs gimtąja kalba C.Dion atliekamos dainos, raudojo kaip vaikas.

Dažnai kalbama apie Celine anoreksiją, bet pabandykite kaip ji keturis penkis kartus per savaitę po pusantros valandos šokti scenoje – riebalai kaipmat ištirps.

Bus pasaulinės gastrolės

C.Dion sutartis Las Vegase baigiasi šiais metais. Gruodžio 15-ąją ji surengs paskutinį koncertą, ir jau vasario mėnesį žvaigždė skubės toliau: Johanesburge prasidės pasaulinės gastrolės po šimtą miestų penkiuose kontinentuose. Lapkričio mėnesį pasirodys jos naujas albumas: visai neblogai moteriai, kuri nuolat tvirtina pirmiausia esanti motina, ir tik vakarais „einanti šiek tiek padainuoti”.

C.Dion savo gyvenimą laiko gana prozišku, bet jai tai patinka. „Politika mūsų namuose rūpinasi mano vyras”, – sako ji paklausta, ką mano vienu ar kitu klausimu. – „Ačiū Dievui, mano vyras vyresnio amžiaus, tad man nereikia dažnai vaikščioti į pobūvius ar svečius”, – paaiškina dainininkė žurnalistams pasidomėjus, kaip ji leidžia laisvalaikį. C.Dion nuolat pabrėžia, kad jos gyvenimo esmė – šeima, jog tuštybė jai nebūdinga, o po namus ji sukinėjasi be kosmetikos, mūvėdama sportines kelnes. Sėkmė ir pripažinimas jai svarbu tik dėl to, kad jos vyras, nuo dvylikos metų jos karjera besirūpinantis vadybininkas ir, suprantama, jos gyvenimo meilė, to nusipelnė. Viename interviu dainininkė prisipažino niekada nemiegojusi su jokiu kitu vyru, tik su savuoju jau 65 metų sulaukusiu Rene. Dėl tokio požiūrio C.Dion tinka Las Vegasui kaip Paris Hilton Vatikanui.

Las Vegaso ikona

Kai 2003-ųjų kovą C.Dion pasirodė Las Vegase, šou verslo pranašai skelbė jos karjeros pabaigą. Anuomet į lošimų sostinę retai užklysdavo MTV žvaigždės, tik pastaraisiais metais C.Dion dėka šį dykumos miestą papuošė tokių popmuzikos garsenybių kaip Christinos Aguileros, reperių ir rokerių koncertai.

Las Vegase Celine ilgainiui tapo garbinama kaip stabas – jau oro uoste atvykusiuosius pasitinka didžiuliai jos portretai, dar daugiau jų matoma šalikelėse.

Su vyru ir septynerių metų sūnumi Rene-Charlesu dainininkė gyvena dirbtinai drėkinamame name (tas pats ir „Koliziejuje”), kad sausas dykumos oras nepakenktų balso stygoms. Penkias dienas per savaitę prieš šešias ji važiuoja į „Cezario rūmus”, kur pusę devynių vakaro prasideda jos šou. Vienuoliktą valandą paprastai pakyla sraigtasparnis, nuskraidinantis žvaigždę namo. Sūnus laukia motinos, abu truputį pažaidžia, prieš antrą nakties šviesos užgesinamos.

C.Dion – jautrios sielos moteris: kartais ji verkia scenoje ar įrašų studijoje, nes labai įsijaučia į dainą. Mėgstamiausias dainas ji gali dainuoti nuolat, pavyzdžiui, garsiąją baladę „My hart will go on” iš filmo „Titanikas”. Skambant šiai dainai geriausiu atveju pašiurpsta kiekvieno klausytojo oda, blogiausiu – pradedama įtarinėti, kad visos Celine dainos specialiai skirtos jos balso galimybėms pademonstruoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.