Naujųjų linksmybės iš anksto išgraibstytos

Posakį „Kaip sutiksi Naujuosius metus, tokie bus visi metai” paprastai prisimename tik baigiantis seniesiems. Todėl dažnam tenka nusivilti dėl žlugusių planų pasiausti kurortinio viešbučio restorane ar kaimo sodyboje.

Vis dažniau susimąstome, kur ir su kuo sutiksime Naujuosius. Ar viską padarėme, kad viena didžiausių švenčių paliktų atmintyje gražius prisiminimus. Nors nemažai žmonių nė už ką neiškeistų namų jaukumo, netrūksta ir norinčiųjų pašėlti su kompanija atokiau nuo jų. Tačiau pasirūpinti tokiomis linksmybėmis reikėjo iš anksto, nes, pavyzdžiui, vietos kaimo turizmo sodybose jau išgraibstytos, o populiariuose šalies kurortuose jų netrukus irgi neliks.

Laimėjo apdairieji

Druskininkuose paskubėjus dar galima užsisakyti vietų kai kuriuose viešbučiuose. Linksmas pramogas ir gerą nuotaiką siūlo šį rudenį pradėjęs veikti centras „SPA Druskininkai”. Jame taip pat kol kas yra laisvų vietų. Šventinę naktį vis dar įmanoma užsisakyti viešbučiuose „Europa Royal”, „Pušynas” ir kituose. Keletas vietų yra ir populiariajame „SPA Vilnius” – čia siūlomos net dvi programos suaugusiesiems ir viena vaikams.

O štai viešbučio „Aqua Medūna” kambariai ir restoranas jau užsakyti nuo lapkričio vidurio. Be kita ko, šis viešbutis naujametę naktį siūlo praleisti net laive. Šventinis vakaras ir nakvynė viešbutyje kainuos (priklausys nuo staliuko vietos) – nuo 328 iki 428 litų. Vaikams – atitinkamai 168 ir 228 litai.

Vietų jau seniai nebėra ir „Reginos” viešbutyje. Jis svečius vilioja aktoriaus Olego Ditkovskio koncertine programa. Anot „Reginos” darbuotojų, lankytojams nesiūloma nieko išskirtinio, tačiau kai kuriems nuolatiniams svečiams Naujųjų sutiktuvės čia jau tapo tradicija. Dviem žmonėms šventinė naktis „Reginoje” kainuos 1000 litų.

Pamėgo kolektyvai

Druskininkų restoranuose Naujuosius sutinka nepažįstami arba mažai pažįstami žmonės, o unikaliame Birštono kurorte dažniausiai visą restoraną ir viešbutį išsinuomoja bendradarbiai, giminaičiai ar draugai, nepageidaujantys ypatingos šventinės programos. Birštone kainos mažesnės, tačiau siūlomos paslaugos ir aptarnavimas ne blogesni negu Druskininkuose.

Vietų jau nebeliko nei „Sofijos rezidencijos” viešbutyje, kuriame Žiurkės metų sutiktuvės, įskaitant nakvynę, kainuos apie 300 litų vienam žmogui, nei „Audenio” svečių namuose (kaina vienam asmeniui – nuo 200 iki 300 litų). Laisvų vietų dar yra viešbučio „Nemuno slėnis” restorane.

Sodybos perpildytos

Visos Lietuvos pietų regiono kaimo turizmo sodybos jau seniai rezervuotos. Prienų rajone, Stakliškėse, esanti „Guostos” sodyba buvo užsakyta dar vasaros pradžioje, kitos – mėnesiu ar dviem vėliau. Tai padaryti rudens viduryje galėjo pavykti tik per laimingą atsitiktinumą.

Paprastai kaimo turizmo sodybas renkasi žmonės, norintys jaukios ir laisvos aplinkos, kad galėtų nevaržomi šėlti artimųjų būryje, bet nesibodintys patys per šventę apsitarnauti. Itin retai prašoma šeimininkų pasirūpinti šventine programa. Dažniausiai jie tik papuošia salę ir išnuomoja sodybą. Svečiai patys rūpinasi ir maistu, ir linksmybėmis. Kaimo sodyboje neretai švenčiama dvi dienas. Vidutiniškai vienos kaimo turizmo sodybos kaina per šventes, įskaitant pirtį ir maudynes kubile, siekia maždaug 2000-2500 litų. Kaina priklauso ir nuo sodybos dydžio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.