D.Mockus per teismą reikalauja Ž.Marcinkevičiaus paneigti kaltinimus dėl kenkimo

Vieno didžiausių Lietuvoje koncernų „MG Baltic” vadovas Darius Mockus penktadienį kreipėsi į teismą, reikalaudamas paneigti informaciją, neva jis žlugdo nacionalinio investuotojo kūrimą ir bendradarbiauja su Rusijos specialiosiomis tarnybomis.

Vienas ieškinys pateiktas „Vilniaus prekybos” įmonės „NDX energija” valdybos nariui Žilvinui Marcinkevičiui, viešai pakaltinusiam D.Mockų, kitas – pirmajam neva slapto žlugdymo autorių nurodžiusiam dienraščiui „Lietuvos rytas”.

Lietuvos televizijos laidos „TV forumas”, per kurią Ž.Marcinkevičius tiesioginiame eteryje kaltino D.Mockų, atstovai byloje kviečiami dalyvauti trečiuoju asmeniu.

„Gerbiu konstitucinę teisę laisvai reikšti savo įsitikinimus, tačiau piktnaudžiavimai ja negali būti toleruojami. Todėl sieksiu, kad mano atžvilgiu paskleista tikrovės neatitinkanti informacija, žeminanti mano garbę ir orumą bei mano vadovaujamo koncerno dalykinę reputaciją, būtų paneigta įstatymų numatyta tvarka”, – pranešime spaudai sakė D.Mockus.

Pasak D.Mockaus, jis neketina atsilyginti tuo pačiu, todėl vadovausis ne „smėlio dėžės” santykių aiškinimosi principais, bet teisinėje valstybėje įprastais civilizuotais būdais.

D.Mockaus ieškiniai Ž.Marcinkevičiui ir „Lietuvos rytui” pateikti Vilniaus miesto antrosios ir trečiosios apylinkės teismams.

Po to, kai savo nuomonę, kad valdžia privalo turėti saiką ir būti sąžininga, D.Mockus lapkričio viduryje išsakė viešai, pasklido kalbos, kadLietuvos specialiosios tarnybos turi nacionalinio investuotojo žlugdymo planą, o Ž.Marcinkevičius viešai apkaltino D.Mockų.

„Bet kad šitie planai buvo parašyti ir sudėlioti D.Mockaus, tai yra „MG Baltic” kompanijose – tą žinau. Tai vienas faktas. Man yra žinomi faktai apie D.Mockaus ilgalaikį bendradarbiavimą ir veikimą kartu su Rusijos rezidentais iš saugumo tarnybų, tų rezidentų Lietuvoje įkurtomis kompanijomis”, – televizijoje tvirtino Ž.Marcinkevičius.

Tuo tarpu D.Mockus tuomet teigė, kad neturi ką atsakyti į skleidžiamą melą.

„NDX energijos” savininkų – vadinamojo VP dešimtuko ketinimus dalyvauti kuriant nacionalinį investuotoją, be Vyriausybės, viešai palaiko vienintelė šalies verslo grupė – koncernas SBA.

Tuo tarpu prieš šiuos planus viešai pasisakė D.Mockus, „Senukų” grupės vadovas Augustinas Rakauskas, investicijų bendrovė „Hermis Capital”, o neoficialiai, manoma, jų nepalaiko ir Bronislovo Lubio „Achemos grupė”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.