Policijos taikiklyje – nedrausmingi pėstieji

Policija, iki šiol savaitgalį rengusi reidus nedrausmingiems vairuotojams bausti, šį savaitgalį stebės, kaip Kelių eismo taisyklių laikosi pėstieji.
Tris savaitgalio dienas – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį – visoje Lietuvoje organizuojamos tikslinės policinės prevencinės priemonės pėsčiųjų kontrolei keliuose, pranešė Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba.

Pirminiais duomenimis, per vienuolika mėnesių šiemet avarijose žuvo 197 pėstieji. Daugiau nei pusė jų – 131 – žuvo tamsiu paros metu.

Atsižvelgdami į tai ir siekdami, kad eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau pėsčiųjų, bei norėdami atkreipti dėmesį į šių eismo dalyvių netinkamą elgesį kelyje, policininkai reidus vykdys ryte ir vakare kaimo vietovėse, miesteliuose, užmiesčių keliuose, taip pat ir miestuose, kur neapšviestos gatvės.

Policijos pareigūnai įteiks atšvaitus jų neturintiems pėstiesiems ir dar kartą paaiškins atšvaito, žibinto ar kito šviesą atspindinčio daikto svarbą kelyje tamsiu paros metu.

Nors ši policinė priemonė yra prevencinė, tačiau šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus padariusiems pėstiesiems bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Pasak policijos pareigūnų, pėstieji į eismo įvykius dažniausiai patenka ir juose nukenčia dėl savo kaltės: eidami tamsiu paros metu neprisisega atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių daiktų, per kelio važiuojamąją dalį eina tam neskirtose vietose, į pėsčiųjų perėją įžengia neįvertinę atstumo iki artėjančių transporto priemonių ir neįsitikinę savo saugumu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

1 atsiliepimas į "Policijos taikiklyje – nedrausmingi pėstieji"

  1. senis su pypke

    Statistika pučia burbulą, kad labai daug pėsčiųjų pažeidėjų.Vienas iš tų &#039&#039pažeidėjų” vakar buvo mano sūnus – policija sulaikė už tai, kad eina važiuojamąja dalim. Kai neturėjo ką atsakyti į klausimą – o kur galima eiti? (nes nera nei šaligatvio, nei kelkraščio), pradėjo kabinėtis dėl atšvaito. Tai vyko vidury dienos, skaisčiai šviečiant saulei. Parodytas skrituliukas netiko, anot jų turi būti juosta ant rankovės. Vaikas vos išsiprašė, kad paleistų. Taip turbūt ta statistika ir gaminama? Tarp kitko skyriau vieną vakarą atšvaito paieškoms, bet neradau kur galima nusipirkti 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.