Irake „pergalės šokis” dar nešokamas, sako JAV generolas

JAV pajėgų Irake vadas generolas Davidas Petraeusas (Deividas Petreusas) ketvirtadienį sakė, jog yra patenkintas Irake padaryta pažanga, bet pridūrė, kad iki „pergalės šokio” kariškiams dar toli.
„Joks uniformuotas žmogus nešoka pergalės šokių gynybos zonoje”, – sakė D.Petraeusas žurnalistams, keliaujantiems su JAV gynybos sekretoriumi Robertu Gatesu (Robertu Geitsu), kuris trečiadienį netikėtai atvyko į Iraką.

Trečiadienį R.Gatesas sakė, kad smurto Irake mastas sumažėjo iki tokio lygio, kokio nebuvo nuo šiitų šventovės susprogdinimo Samaroje prieš beveik dvejus metus. Tas išpuolis išprovokavo šiitų ir sunitų konfliktą.

Pasak gynybos sekretoriaus, smurto sumažėjimas reiškia, kad „saugaus, stabilaus ir demokratinio Irako tikslas yra pasiekiamas”.

D.Petraeusas, kuris rugsėjį JAV Kongresui išdėstė pirmuosius galimus Amerikos pajėgų Irake mažinimo elementus, ketvirtadienį kalbėjo atsargiau.

„Labai stengiamės pasinaudoti padaryta pažanga, (bet) turime būti atsargūs ir (vengti) pernelyg didelio sėkmės pojūčio”, – sakė jis.

„Tam tikromis dienomis tikrai jaučiamės labai gerai, bet išpuolių dar yra. Matėme nuolatinį gerėjimą”, – nurodė jis ir pridūrė, kad „dar reikia atlikti daug sunkių darbų ir išspręsti (daug) klausimų”.

Vėliau ketvirtadienį D.Petraeusas turi susitikti su R.Gatesu, kuris pirmąją savo vizito Irake dieną susitiko su Irako lyderiais, įskaitant premjerą Nuri al Maliki (Nurį Malikį).

Gynybos sekretorius ketvirtadienį išvyks į Bahreiną, kur savaitgalį dalyvaus konferencijoje regiono saugumo klausimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.