Smarkiai plakė B.Adamso širdis

Roko muzikos legenda iš Kanados Bryanas Adamsas pirmadienio vakarą sostinės „Utenos pramogų arenoje” surengė įspūdingą šou.

Dvidešimt minučių iki aštuntos valandos vakaro, koncerto pradžios laiko, nurodyto ant bilieto. Prie tarnybinio įėjimo privažiuoja juodas visureigis, iš jo išlipa vakaro žvaigždė B.Adamsas ir komanda. Akinamas fotoaparatų blyksčių Bryanas spėja pamoti ranka ir lydimas apsaugos vyrų keliauja į persirengimo kambarį.

Bemaž pusvalandis nekantraus laukimo, ir iš salės viduryje esančios scenos pasigirsta visiems puikiai pažįstamas prikimęs balsas: „Please, forgive me”, – uždainuoja Bryanas.

„Mano vardas Bryanas. Nežinau, kiek laiko jūs turite šįvakar, bet mūsų laukia ilga naktis”, – juokais prisistatydamas daugiau kaip penkiems tūkstančiams pašėlusių gerbėjų pažadėjo B.Adamsas.

Roko muzikos legenda atrodo visiškai nepretenzingai – mūvi tamsiais džinsais ir yra apsitempęs paprastus juodus marškinėlius. Įvaizdis lygiai toks, kaip ir kitų keturių grupės muzikantų. Keturiasdešimt aštuntus metus skaičiuojantis atlikėjas trykšta jaunatvišku entuziazmu ir energija. Daugiau nei dvi valandas trukęs įspūdingas šou nuvarė smagiai trypiantį jaunimėlį nuo kojų, o pati roko žvaigždė atrodė nė trupučio nepavargusi.

Kone visas dainas, tapusias pasauliniais hitais, publika traukė vos pasigirdus pirmiesiems akordams, dar nė nespėjus uždainuoti pačiam B.Adamsui. Sukeldamas didžiausią intrigą B.Adamsas pasidomi, ar kuri nors iš merginų salėje moka jo dainą „When You’re gone”, atliekamą duetu su „Spice Girls” dainininke Mel C. Atsakydamos į klausimą pakyla tūkstančiai rankų, beje, ne tik merginų. Muzikantas iš minios išsirenka šalia scenos šėlstančią panelę. Padedama apsaugos darbuotojų iš džiaugsmo sutrikusi mergina kopėčiomis pasiekia sceną. Trumpas draugiškas pokalbis, apsikabinimas ir kartu su Bryanu atlikta daina. Laimingoji Elena tą vakarą gavo tai, apie ką slapčia svajoja tūkstančiai B.Adamso gerbėjų.

„Ar jums dar ne laikas namo?” – pila žibalo į ugnį Bryanas. „Jūs tikriausiai išprotėję?” – retoriškai klausia žvelgdamas į įsiaudrinusią publiką dainininkas. Ir šou scenoje tęsiasi toliau – muzikantai per koncertą suspėja pakeisti dešimt gitarų, pats B.Adamsas publiką nustebina ir lūpine armonikėle atliekamomis melodijomis.

Kiekvieną dainą palydi kurtinantis publikos riksmas ir ovacijos, priverčiančios dainininką kaskart nusilenkti ir dėkoti. „Negaliu patikėti, kad mano dainos, gimusios ankštuose viešbučių kambarėliuose, tampa išgirstos. Jūsų dėka jos yra amžinos”, – jaudindamasis kalbėjo muzikantas.

B.Adamsas koncertą simboliškai baigė daina „All for one” iš filmo „Trys muškietininkai”, kurią dažniausia atlieka su kolegomis ir draugais Rodu Stewartu ir Stingu. Susikibusi rankomis ir pagal ritmą linguojanti minia tarsi iliustravo baigiamąją koncerto mintį: „Vienas už visus ir visi už vieną.”

„Šį vakarą mano širdis smarkiai plaka, jūs sušildėte mano širdį”, – atsisveikindamas sakė B.Adamsas. Tačiau muzikantas skolingas tikrai neliko. Paprastumas, nuoširdumas ir tikras atsidavimas muzikai ne vienam vakarui sušildė ir Bryano gerbėjų širdis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.