Iš čempionato Vilniuje tikimasi medalio

Šį šeštadienį Vilniuje vyksiančiame pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate dalyvaus dvi Lietuvos poros. Iš jų tikimasi vieno medalio

Tarptautinės sportinių šokių federacijos prezidiumas, atsižvelgdamas į puikius Lietuvos sportinių šokių laimėjimus ir gerą varžybų organizavimą, suteikė teisę Lietuvoje surengti tarptautinį teisėjų seminarą (gruodžio 7 d.) bei „Siemens” arenoje organizuoti Lotynų Amerikos sportinių šokių suaugusiųjų pasaulio čempionatą.

Planetos pirmenybėse Vilniuje planuoja dalyvauti 83 poros iš 46 šalių. Lietuvos garbę gins dvi geriausios mūsų šalies poros – Andrius Kandelis ir Eglė Visockaitė-Kandelis bei Justas Kučinskas ir Agnė Malinauskaitė.

Aštuntą vietą pajėgiausių pasaulio šokėjų reitinge užimantys Andrius ir Eglė tikino sieksiantys aukščiausių rezultatų. Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidentas (LSŠF) Gintaras Skorupskas sakė, jog didžiausias laimėjimas Lietuvai būtų, jei pirmoji lietuvių pora iškovotų medalį, o antroji patektų į pusfinalį.

„Mes neturime ką prarasti, todėl dėl vietos pusfinalyje kovosime rimtai, linksmai ir su gera nuotaika”, – tikino Kauno „Sūkurio” klubui atstovaujantys J.Kučinskas ir A.Malinauskaitė. Pasaulio reitinge jie šiuo metu yra 27.

E.Visockaitė-Kandelis pabrėžė, jog į finalą pateksiančių 12 porų lygis bus labai panašus, tačiau ji tikisi, kad su partneriu nugalės pagrindinį priešą – jaudulį ir drąsiai šoks savo žiūrovų akivaizdoje.

Vilniaus „Ratuto” klubo atstovams A.Kandeliui ir E.Visockaitei-Kandelis tai bus jau septintas pasaulio čempionatas. Nuo 2000-ųjų kartu šokanti pora geriausių rezultatų pasaulyje pasiekė pernai, kai užėmė 10 vietą.

„Šių varžybų nesureikšminame, – sako Eglė. – Šoksime atsipalaidavę, šoksime taip, tarsi tai būtų įprastos varžybos.”

Beje, šiam čempionatui E.Visockaitė-Kandelis su partneriu pasisiuvo net keturis naujus kostiumus, o planetos pirmenybėse pagal taisykles galima vilkėti tik dviejų rūšių kostiumus. „Kuriuos tądien apsirengsime, priklausys nuo mūsų nuotaikos”, – šypsojosi šokėja.

A.Kandelis pasakojo, jog su partnere ruoštis svarbiausioms metų varžyboms pradėjo prieš porą mėnesių, tad „namų darbai” jau atlikti. O kaip jie atlikti, žiūrovai turės galimybę išvysti šeštadienį. 12 val. vyks parengiamieji turai, nuo 19 val. – finalinės varžybos ir koncertas.

Į medalį pretenduojantys A. ir E.Kandeliai neabejoja, jog į auksą pretenduoja Vengrijai atstovaujantys italas Maurizio Vescovo ir vengrė Melinda Torokgyorgy. „Be to, tarp pretendentų dar yra Italijos, Slovėnijos, Rusijos ir, be abejo, Lietuvos poros”, – geros nuotaikos nestokojo Andrius Kandelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.