Pavyzdinis tarnautojas

Vidmantas Urbonas, kurį Lietuva pažįsta kaip pasaulio ultratriatlono čempioną, eterio žvaigždę, ašaras spaudžiančių lyrinių dainų kūrėją ir atlikėją, nuo šiol iškeltas pavyzdžiu visiems Lietuvos valstybės tarnautojams.

Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos sprendimu V.Urbonui suteikta nominacija „Už pavyzdį kitiems ir mums patiems”. Departamento direktorius Oskaras Šarmavičius LŽ pabrėžė, kad panevėžietis apdovanotas už formuojamą teigiamą Lietuvos valstybės tarnautojo įvaizdį.

Žinia, kad Panevėžio savivaldybės administracijoje dirbantis V.Urbonas tapo pavyzdiniu tarnautoju, miesto gyventojams sukėlė įvairių minčių. Kitados kaip geležinis žmogus garbintas vyras, o prieš kurį laiką tapęs Panevėžio sporto strategu, nuo šios vasaros prarado ne vieno savo gerbėjo pasitikėjimą. Nors ir šiandien nemažai moterų, užliūliuotų jo jausmingų dainų, rodo V.Urboną savo vyrams sakydamos, jog toks turi būti šeimos tėvas, politiką puikiai derinantis su sportu.

Tačiau taip mano ne visi. Panevėžyje jau keli mėnesiai sklando anekdotas, kad kaimynai latviai lietuvius vadina „urbonais”. Tokią pravardę mums „uždirbo” ne kas kitas, o V.Urbonas, galingais rankų yriais sumanęs įveikti Baltijos jūrą nuo Švedijos iki Latvijos. Priminsime, kad atplaukiančio geležinio žmogaus latviai taip ir nesulaukė. Porą kartų mėginęs perplaukti jūrą į Lietuvos pakrantę jis buvo atskraidintas sraigtasparniu. Bendražygiai, stebėję V.Urbono pastangas, neslėpė, kad jūrą jis „įveikė” miegodamas.

Šiuo metu nebesidrovima kalbėti ir apie tai, kad valstybės tarnautojo pavyzdys dainuoti graudžiųjų dainų iš Panevėžio į sostinę važinėdavo darbo metu. Prisimenama, kad prieš pradėdamas politiko karjerą V.Urbonas būdamas neblaivus padarė avariją, sulaužė moteriai ranką ir už tai buvo nuteistas. Tačiau renkamas į vietos valdžią V.Urbonas apsimelavo – nuslėpė savo teistumą. Žurnalistų tuomet klausiamas apie avariją, jis aiškino, kad nieko blogo neatsitiko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.