Atsakomybę už dujų kainų kilimą turi prisiimti už gamtinių dujų įstatymo pataisas balsavę Seimo nariai

Gruodžio 4 d. Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas žiniasklaidoje teigia, kad gyventojai dėl dujų brangimo turėtų priekaištauti gamtinių dujų įstatymo pataisas priėmusiam Seimui. Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos nariai mano, kad premjeras, neįvardindamas tikrųjų dujų pabrangimo kaltininkų, įžeidė ne tik prieš šias ydingas įstatymo pataisas kovojusius savo frakcijos narius ir kai kuriuos koalicijos partnerius. Opozicinė Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcija, suprasdama galimas sutarties su Gazpromu pažeidimo pasekmes, priimant įstatymo pataisas, balsavime taip pat nedalyvavo.

Atsakomybę dėl dujų pabrangimo gyventojams pirmiausiai turėtų prisiimti akyviausiai už šias pataisas agitavę darbiečiai, vieningai už jas pasisakę ir balsavę Tėvynės sąjungos ir Liberalų demokratų frakcijų nariai. Veidmainiškai atrodo ir Liberalų sąjūdžio frakcijos menamas susirūpinimas dėl dujų kainų kilimo. Daugiau negu pusė šios frakcijos narių, nepaisydami Vyriausybės įspėjimų apie galimas pasekmes, palaikė šį įstatymo projektą.

Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcija mano, kad už gamtinių dujų pabrangimą gyventojams balsavę politikai turėtų nebijoti ir prisipažinti rinkėjams apie savo „nuopelnus” dėl dujų kainų kilimo

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.