A. Matulevičius siūlo skubiai taisyti Atominės elektrinės įstatymą

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Atominės elektrinės įstatymo pataisas, kuriomis siekiama nacionalinio investuotojo kūrimą padaryti skaidrų ir aiškų.

Kreipimesi į Seimo pirmininką Viktorą Muntianą jis prašo šį projektą svarstyti ypatingos skubos tvarka. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas A. Matulevičius taip pat kreipėsi į prezidentą Valdą Adamkų ir premjerą Gediminą Kirkilą, atkreipdamas dėmesį į nacionalinio investuotojo kūrimo problemas.

„Būdamas tvirtai įsitikinęs, kad Lietuvai reikia naujos atominės elektrinės, manau, kad pirmajame jos kūrimo etape galima ir reikia kiek įmanoma greičiau įkurti tarptautinę naujos atominės elektrinės statybos bendrovę. Lietuvai joje gali atstovauti valstybės kontroliuojamos energetikos įmonės. Antrajame etape, tai yra jau statant naują atominę elektrinę, kur ir reikės tikrųjų finansinių resursų, iš anksto sutarus ir išdiskutavus skaidrų šio veiksmo modelį, būtina pritraukti ir privatų kapitalą”, – tokią nuomonę A. Matulevičius išdėstė kreipimesi į šalies vadovus.

Antradienį spaudos konferencijoje, aiškindamas parengtas pataisas, parlamentaras sakė, kad jomis siekiama užtikrinti viešųjų ir privačių interesų pusiausvyrą, konkurencingumo principo įgyvendinimą elektros energijos gamybos ir paskirstymo rinkose, nediskriminacinį kitų juridinių ir fizinių asmenų dalyvavimą nacionalinio investuotojo įstatiniame kapitale.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "A. Matulevičius siūlo skubiai taisyti Atominės elektrinės įstatymą"

  1. Vitas

    Tokia pataisa butu labai priimtina ir nuimtu itampa visuomeneje.

  2. Justas 2007-12-04

    Keisti Atominės elektrinės įstatymą, siekiant apginti visuomenės interesus ir išvengti didelių neigiamų pasekmių vartotojams, yra būtina. Seimo nariai, Jūs turite atsižvelgti į visuomenės nuomonę ir apginti jų poreikius nuo skandalingų grupuočių įtakos. Tikimės, kad 30 mil. litų balsavime nedalyvavo.
    A.Matulevičiaus Pataisa yra geras pagrindas pradėti svarstymą ir priimti labai reikšmingą sprendimą. Energetika turi likti valstybinė (o ne akcijų paketas). nereikia aiškinti, kad bankai be VST nesuteiks paskolos.
    Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.