Kabule mirtininkas įvykdė išpuolį prieš užsienio pajėgas

Afganistano sostinėje anksti antradienį prie užsienio karių kolonos susisprogdino mirtininkas ir, kaip rodo pradiniai pranešimai, buvo sužeisti keli žmonės, sakė vienas vyriausybės pareigūnas.
Vėlai pirmadienį į Kabulą netikėto vizito atvyko JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas (Robertas Geitsas).

„Kelyje į oro uostą (sprogo) … mirtininko automobilyje (buvusi) bomba, – sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Zemarai Bashary (Zemarajus Bašaris). – Sakoma, kad keli žmonės buvo sužeisti, bet šiuo metu tikslaus skaičiaus nežinome”.

NATO vadovaujamos Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (ISAF) patvirtino, kad prie užsienio karių kolonos įvyko sprogimas.

„Žinome, kad buvo mirtininko automobilis su bomba, bet aukų skaičiaus nežinome ir negaliu patvirtinti, kad taikinys buvo ISAF”, – sakė atstovas, pulkininkas leitenantas Thomas Dillschneideris (Tomas Dilšneideris).

Kol kas neaišku, kas atsakingas už minimą sprogimą. Šiemet Afganistane buvo įvykdyta maždaug 140 mirtininkų išpuolių, daugumą kurių įvykdė ekstremistinis Talibano judėjimas, kuris šalį valdė nuo 1996 iki 2001 metų.

R.Gatesas atvyko trumpo vizito, kurio metu turėjo susitikti su prezidentu Hamidu Karzai (Hamidu Karzajumi) ir aplankyti ISAF vadus bei įvertinti tarptautines pastangas kovojant su intensyvėjančiu Talibano sukilimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.