Šlapimo takų infekcijos

Šlaplės, šlapimo pūslės uždegimų išvengia tik kas penkta moteris.

Šie uždegimai dažniausiai nekelia didelio pavojaus ir gana greit praeina. Bet juos būtina nedelsiant gydyti, kad išvengtume rimtesnės ligos – inkstų pakenkimo. Be paskirtų vaistų, galime vartoti ir natūralias gydymo priemones.

Daugumą šlapimo organų infekcijų sukelia Esherihia coli bakterijos. Paprastai jos yra storojoje žarnoje, tačiau pro išangę gali patekti į šlaplę, o iš ten – į šlapimo pūslę. Bakterijos įsikuria šlapimo pūslės gleivinėje, ima daugintis ir sukelia uždegimą. Tam palankios sąlygos: šlapimo organų trauma, inkstų akmenys, anatominė anomalija, koncentruotas ar rūgštus šlapimas ir tam tikros maisto medžiagos.

Moterys šlapimo pūslės uždegimu serga dažniau negu vyrai, nes jų šlaplė yra trumpesnė, todėl bakterijos lengviau patenka į šlapimo pūslę. Šlaplę gali dirginti spermacidinės pastos ir geliai. Nėštumo metu padidėjus gimdai, sunkiai ištuštėja šlapimo pūslė, todėl susidaro palankios sąlygos infekcijai. Po menopauzės šlapimo organų gleivinė išplonėja ir tampa lengviau pažeidžiama.Vyresnio amžiaus vyrai dėl prostatos padidėjimo neretai serga šlapimo takų infekcija. Šlapimo pūslės uždegimą kartais sukelia plaukiojimas chloruotame vandenyje ar nesaikingi lytiniai santykiai.

Sergant šlapimo organų uždegimu jaučiami simptomai: deginantis skausmas prieš šlapinantis, šlapinantis ir vos nusišlapinus; dažnas šlapinimasis; skausmas pilvo apačioje; skausmas nugaroje virš juosmens (dėl inkstų sutrikimo); jautrumas virš gaktikaulio; rausvas (su krauju) ar drumstas šlapimas; stiprus, nemalonus šlapimo kvapas; karščiavimas; staigus ir nesulaikomas noras šlapintis.

Kad išplautume bakterijas, kitus dirgiklius ir šlapimas būtų skaidrus, gerkime daugiau vandens – nuo 6 iki 9 stiklinių per dieną. Išgerkime stiklinę spanguolių sulčių, valgykime česnakus.

Kad šlapinantis sumažėtų deginantis skausmas, per 3 valandas kas 10 minučių išgerkime 1 puodelį miežių vandens (arbatinį šaukštelį miežių užpilkime 1 litru vandens ir virinkime 1 val., po to pagardinkime citrinų sultimis ir medumi). Jei deginimas labai stiprus, pasėdėkime stipraus ramunėlių antpilo vonelėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.