Pinga seni butai

„Nekilnojamojo turto rinkoje panika” – taip buvo pavadintas vienas vakar išpaltinas pranešimas.

Jo autorius – nekilnojamojo turto skelbimų svetainė www.kapitalas.com – tvirtina, kad lapkritį senos statybos (iki 2005 metų) parduodamų butų kainos didžiuosiuose miestuose krito 3-5 proc. Vilniuje jos sumažėjo 3,4%, Kaune – 4,3%, Klaipėdoje – 2,7%, Šiauliuose – 4,3%, Panevėžyje – 5,6%.

Toks butų kainų kritimas esą yra pats didžiausias nuo pat 2000 metų -Rusijos krizės pabaigos.

„Kadangi kaimyninėse Baltijos šalyse kainos nuo vasaros krito dar labiau, galima manyti, kad Lietuvoje butų kainos per artimiausius kelis mėnesius toliau mažės”, – teigiama pranešime.

Anot portalo, Vilniuje už senos statybos buto 1 kv. metrą vidutiniškai prašoma 6 380 litų, Kaune – 4 420 litų, Klaipėdoje – 5 830 litų, Šiauliuose – 3 750 litų, Panevėžyje – 3 570 litų, Alytuje – 3 630 litų, Marijampolėje – 3 330 litų, Utenoje – 3 610 litų.

Tuo tarpu nekilnojamo turto bendrovės „InReal” duomenimis, Klaipėdoje brangiausi butai kainuoja per 3 mln. litų, o kvadratinio metro kaina perkopia 18,5 tūkst. litų.

Patys pigiausi būstai visuose šalies didmiesčiuose yra bendrabučio tipo kambariai, kur vonia, tualetu ir virtuve dalinasi kelios šeimos. Teigiama, kad Klaipėdoje didžiausia pigesnių butų pasiūla yra už miesto ribų – rajonuose ir kaimuose, keliais kilometrais nutolusiuose nuo miesto. Čia vieno kambario butą iki 30 kv. metrų galima įsigyti už sumą, neviršijančią 50 tūkst. litų. Neretai siūlomi mediniai namai su patogumais lauke. Pigesnių butų pačioje Klaipėdoje vieno kvadratinio metro kaina viršija 4 tūkst. litų.

Brangiausių sostinėje esančių apartamentų kaina siekia 10 mln. litų, o didžiausia vieno kvadratinio metro kaina Vilniuje viršija 25 tūkst. litų. Brangesnių butų kainos sostinėje svyruoja apie 3 mln. litų.

Pasak „InReal” Tarpininkavimo departamento vadovo Mindaugo Šimkaus, šiuo metu rinkoje esanti prabangių butų pasiūla tik iš dalies atitinka potencialių pirkėjų kokybinę paklausą. Nusiteikimas mokėti didžiausią galimą kainą už būstą lemia ir tokių pirkėjų norą įsigyti ne tiesiog nekilnojamą turtą geroje vietoje, bet gauti objektą, kuris pilnai atitiktų specifinius poreikius.

„Vis dėlto neretai brangesnių būstų erdvės jau būna suplanuotos ar perplanuotos, daugelis tokių būstų parduodami su ten esančia įranga ir baldais, kas pakelia tokių objektų kainą, bet nepadidina jų kokybės”, – sakė M. Šimkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Pinga seni butai"

  1. nesvarbu

    vistek viskas brangu,nematau jokio skirtumo.amerikoja namai kainoja pigau,nei lietuvoja sutrunija butai 8) 💡

  2. nesvarbu

    ar tikrai zada atpikti butai,as manau gal nelabai 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.