Lenkija beveik dvi savaites slėpė tiesą apie paukščių gripo protrūkį

Šiaurės vakarų Lenkijoje kilo panika dėl paukščių gripu apkrėstos paukštienos, nes, kaip pirmadienį rašo dienraštis „Super express”, sanitarinės tarnybos dvi savaites slėpė faktą, jog dviejuose šalies paukštynuose aptiktas pavojingas virusas H5N1.
Dienraščio žiniomis, į Varmijos Mozūrų vaivadiją pateko maždaug 6 t užkrėstos kalakutienos, kurios beveik 1 t paskui pateko į trijų vaivadijų parduotuves.

Firmos „Indykpol” atstovė Krystyna Szczepkowska (Krystyna Ščepkovska) teigia, jog lapkričio 20 dieną į Olštyno miestą buvo atvežta maždaug 5 tūkst. užkrėstų kalakutų.

„Ta paukščių partija mums pasirodė įtartina, nes nemažai jų pakeliui nugaišo”, – sakė atstovė. Dėl tos priežasties kalakutai buvo užmigdyti ir sudeginti. Sekmadienį visi firmos filialo Olštyne darbuotojai, turėję kontaktų su užsikrėtusiais paukščiais, buvo patikrinti ir paskiepyti.

„Super express” žiniomis, paukščių gripo virusu apkrėsta kalakutiena pateko į trijų – Pamario, Kujavijos Pamario ir Varmijos Mozūrų vaivadijų parduotuves.

„Tačiau niekas nenori pasakyti, į kurias, nes bijo, kad kils dar didesnė panika Apkrėsta kalakutiena jau parduota”, – rašo dienraštis.

Tik šeštadienį Lenkijos veterinarijos tarnybos paskelbė, kad Mazovijos vaivadijoje netoli Plocko dviejose kalakutų fermose buvo konstatuoti pavojingo paukščių gripo atvejai. Dėl to buvo sunaikinta daugiau kaip 4 000 paukščių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.