Prancūzams meilė svarbiau nei politika

Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy pavyko susitvarkyti su ilgiau kaip savaitę trukusiais streikais, tikriausiai pavyks suvaldyti ir įsiaudrinusį priemiesčių jaunimą, tačiau vargu ar pavyks užčiaupti burnas prancūzams, aptarinėjantiems prezidento širdies reikalus.

Visiems krito į akis, kad į Kiniją, kur buvo pasirašytos Prancūzijai labai pelningos sutartys, prezidentas išskrido be žmonos. Nuo tada, kai spalį N.Sarkozy pranešė, kad skiriasi su Cecilia, kiekviena moteris, su kuria jis ilgiau pasišneka, Prancūzijoje labai skrupulingai aptarinėjama.

Todėl prezidentui išvykus pirmojo valstybinio vizito į Kiniją, Prancūzijos tinklalapiuose daugiau buvo aptarinėjama ne jo vizito, kurį jis pradėjo nuo susitikimo su garsiąja Kinijos tarakotos armija, laikoma bene didžiausia Kinijos atrakcija po Didžiosios kinų sienos, sėkmė, bet jo draugystė su įtakinga ir patrauklia televizijos reportere Laurence Ferrari.

L.Ferrari jau 14 metų ištekėjusi už Thomo Hugueso, jie abu laikomi labai įtakinga žiniasklaidos pora. Šiems žurnalistams patinka kurti daug visuomenės dėmesio sulaukiančius dokumentinius filmus, imti interviu iš pačių įtakingiausių politikų.

Praėjusios savaitės pabaigoje T.Huguesas gatvėje buvo pastebėtas su kita moterimi. Netikėtai užkluptas pareiškė, kad skiriasi su žmona. Savo ruožtu, N.Sarkozy visai Prancūzijai pranešęs apie skyrybas, jau kelis kartus buvo pastebėtas pietaujantis su Laurence, kuri yra nuolatinė Eliziejaus rūmų, laikomų oficialia Prancūzijos prezidento rezidencija, lankytoja.

Prezidento privatus gyvenimas – tabu

Atsargi Prancūzijos žiniasklaida iki šiol nėra linkusi informuoti apie šalies prezidento privatų gyvenimą. Šalyje galioja labai griežti asmens privatumą saugantys įstatymai – populiaraus savaitinio žurnalo „Paris Match” redaktorius neteko darbo, kai žurnale buvo išspausdintos Niujorke padarytos Cecilios Sarkozy ir jos meilužio nuotraukos.

Tačiau spalį 52 metų N.Sarkozy tapo pirmuoju Prancūzijos prezidentu, kuris išsiskyrė eidamas pareigas. N.Sarkozy 1996 metais vedė Cecilią, kuriai dabar 49 metai. Pora augina 10 metų sūnų Louis, be to, kiekvienas dar turi po du vaikus iš ankstesnių santuokų.

Ši pora jau buvo trumpam išsiskyrusi 2005 metais, tačiau pernai vėl apsigyveno kartu, kai paiškėjo, kad N.Sarkozy sieks Prancūzijos prezidento posto. Tačiau Cecilia nebuvo nusiteikusi dalyvauti vyro rinkimų kampanijoje. Tuo metu Paryžiuje buvo kalbama, kad prezidentas daugiau laiko praleidžia ne su žmona, o su laikraščio „Le Figaro” publiciste Anne Fulda. Kai N.Sarkozy rinkimus laimėjo, Cecilia atsisakė atlikti pirmosios valstybės damos vaidmenį, o dabar kalbama, kad ji išvyko gyventi į Londoną norėdama pabėgti nuo žiniasklaidos persekiojimo Prancūzijoje. Vis dėlto per vieną šiais metais duotą interviu ji prisipažino, kad turėjo romaną su iš Maroko kilusiu viešųjų ryšių specialistu Richard’u Attias dar būdama ištekėjusi už N.Sarkozy. Tuo metu N.Sarkozy apie savo asmeninį gyvenimą nekalba, prancūzams lieka tik spėlioti, ar jam patinka L.Ferrari.

Nors T.Huguesas jau garsiai pareiškė, kad skiriasi su žmona, nė vienas iš jų nelinkęs komentuoti po Paryžių sklandančių gandų. Eliziejaus rūmų spaudos atstovas taip pat apsiribojo pareiškimu, kad prezidento asmeninis gyvenimas „nėra atvira diskusijų tema”, o prezidento padėjėjai aiškino, kad jų svarbiausias uždavinys – parengti prezidento vizitą į Kiniją tuo metu, kai Prancūziją drebino daugiau kaip savaitę trukę streikai, tapę prezidentui dideliu išbandymu.

Vizito Kinijoje sėkmė

N.Sarkozy padėjėjai pasirūpino, kad vizitas į Kiniją atrodytų kaip naujas Prancūzijos istorijos puslapis. Būtent dėl to jis prasidėjo Ksiane, buvusioje Kinijos imperatoriaus rezidencijoje, kur N.Sarkozy pirmtakas ir konkurentas Jacquesas Chiracas baigė savo vizitą 2006 metais. Ten, prieš išskrisdamas į Pekiną, kur susitiko su Kinijos prezidentu Hu Jintao, N.Sarkozy apžiūrėjo ir garsiąją molinę kariuomenę.

N.Sarkozy vizitas į Kiniją Prancūzijai davė 30 mlrd. dolerių sutartis. Kinai iš prancūzų pirks du trečiosios kartos atominius reaktorius už 8 mlrd. eurų (tai jau savaime rekordinė suma), taip pat 160 „Airbus” lėktuvų už 17 mlrd. dolerių.

Pekine N.Sarkozy dar viešai paragino Kiniją sumažinti savo valiutos – juanio – kontrolę. Europa ir Jungtinės Amerikos Valstijos mano, kad juanis yra nuvertintas, o tai Kinijai suteikia didžiulį prekybos pranašumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.