Keliuose siautėjančių policininkų savivalei ribų nėra

Skandalingai pastaruoju metu pagarsėjęs Klaipėdos rajono policijos komisariato Klaipėdos rajono Viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininkas Nerijus Šunokas vėl sulaukė nemalonumų.

Pareigūnas, kuris įtariamas nuo atsakomybės bandęs išsukti avariją sukėlusį neblaivų draugą, pats rastas neblaivus avarijos vietoje.

28 metų N.Šunokas ketvirtadienio rytą buvo rastas avarijos vietoje Klaipėdos rajone.

Čia kelio Kryžkalnis – Rietavas – Vėžaičiai 80-ame kilometre aptiktas nuo kelio į pakelės griovį nuvažiavęs policininko automobilis „Audi A6”. Įvykio vietoje buvo rastas ne tik neblaivus pareigūnas, bet ir neblaivi 21 metų mergina.

Aiškinamasi, kas vairavo automobilį.

Pastaruoju metu nederamai besielgiančius pareigūnus sunkiai sugebančios tramdyti policijos vadovybės laukė dar vienas akibrokštas – manoma, kad šią avariją buvo bandyta nuslėpti.

Klaipėdos rajono policijos komisariate atliekamas tarnybinis patikrinimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti, kodėl du policijos patruliai, nustatę, kad kelyje Kryžkalnis – Rietavas – Vėžaičiai

įvyko avarija, jos neužregistravo ir nepranešė atsakingiems asmenis, kaip reikalaujama nustatyta tvarka.

Pasak Klaipėdos rajono policijos komisariato, pareigūnai įtarami netinkamai atlikę tarnybines pareigas.

Klaipėdos rajono Viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininkui N.Šunokui Specialiųjų tyrimų tarnyba STT yra pareiškusi įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Manoma, kad jis prieš porą savaičių nuo atsakomybės per eismo įvykį bandė išsukti draugą.

Įtariama, kad Klaipėdos rajono policijos pareigūnas greitkelyje tarp Vėžaičių ir Endriejavo pamatęs susidūrusius automobilius ir supratęs, kad avarijos kaltininkas yra neblaivus jo pažįstamas, greitai surado kitą draugą, kuris buvo blaivus ir sutiko prisiimti kaltę.

Taip suklastojus dokumentus, policijos pareigūnas siekė padėti draugui išvengti didelių baudų.

STT tyrimą kontroliuojantys Klaipėdos prokurorai sako, kad įtariamajam gresia iki ketverių metų nelaisvės.

„Ypatingai reikia prižiūrėti ir rūpintis tvarka ir policijoje, ypač po Skuodo įvykių. Tačiau kai kurie policijos darbuotojai to neįsisąmonino. N.Šunokas, būdamas policijos pareigūnu, diskreditavo policijos pareigūno vardą, padarė esminę žalą valstybės interesams – piktnaudžiavo tarnyba”, – žiniasklaidai yra sakęs Klaipėdos apygardos vyriausias prokuroras Ignas Liaucius.

Žiniasklaidos pranešimais, N.Šunokas policijoje dirba beveik 10 metų. Nors per tą laiką baustas penkis kartus, net ir griežtu papeikimu bei pažeminimu pareigose, maždaug prieš metus buvo paskirtas Prevencijos poskyrio viršininku – esą nebuvo iš ko rinktis.

„Kai pažiūri į tuos jaunuolius, kurie ateina dirbti į policiją arba stoja mokytis į policijos mokyklą, kai pamatai jų atestatus, tai dažnai klausimas kyla, kad tokių kaip Paulikas gali pasitaikyti ir ne vienas”, – yra sakęs Klaipėdos rajono policijos viršininkas Edmundas Zbarauskas.

Be to, ketvirtadienį užregistruota dar viena avariją, į kurias pateko neblaivus policininkas.

Apie 4 val. ryte Panevėžyje, Respublikos gatvėje, nuosavą automobilį „Ford Mondeo” vairavęs

neblaivus Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato 37 metų Operatyvaus valdymo skyriaus specialistas susidūrė su automobiliu „Volkswagen Golf”.

Pasak Policijos departamento, eismo įvykio metu žmonės sužaloti nebuvo, apgadinti automobiliai.

Atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Šiaulių policijoje tarnybinis patikrinimas pradėtas po to, kai antradienį mieste pėsčiųjų perėjoje policijos komisariato tyrėjo vairuojamas automobilis partrenkė ir sužalojo vyriškį ir 16 metų jo sūnų. Teigiama, kad jis vyko vykdyti tarnybinės užduoties, buvo blaivus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Keliuose siautėjančių policininkų savivalei ribų nėra"

  1. geta

    Nemanau, kad problema yra policijos pareigunai.Problema yra musu visuomenes mastymas, tam tikru dalyku suvokimas, juk ne tik policijos pareigunai vairuoja neblaivus.Policijos pareigunas, visu pirma, yra zmogus, o zmoniu elgesio ivairove sutinkama ivairiose profesijose. Tiek policijoje, tiek kur nors kitur yra ir geru, protingu, atsakingu, kompetetingu asmenu, ir NEVYKELIU…Nieko cia nepadarysi-tokiu buvo, yra ir bus…

  2. geta

    antrajame sakinyje turetu buti NESUVOKIMAS 😳

  3. as

    ne pareigunai kalti,systema kalta,sovietmecio palikimas dar ilgai smugdys pareigunu autoriteta.vien komunisteliai tebesedi postuose ir nieko keisti nenori.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.