Pietų Korėja: paneigtas pranešimas, kad žmogus žuvo, sprogus mobiliojo telefono baterijai

Pietų Korėjos Čondžu miesto policijai prireikė tik vienos paros, kad įrodytų, jog 33 metų amžiaus ekskavatorininko pavarde So (So) žūties priežastis buvo ne mobiliojo telefono baterijos sprogimas, o atsitiktinis nužudymas. Penktadienį šiuo nusikaltimu buvo apkaltintas ir suimtas 58 metų Kvonas (Kwon) – aukos bendradarbis, kuris jau prisipažino jį padaręs.

Iš pradžių manyta, kad darbininkas žuvo, sprogus mobiliajam telefonui, buvusiam kairiojoje marškinių kišenėje. Kvonas, pirmas pastebėjęs žuvusiojo lavoną, teigė, kad šis gulėjo karjere šalia ekskavatoriaus.

Greitai pasklidę po visą šalį pranešimai apie žūties priežastis išgąsdino daugelį žmonių, kadangi Pietų Korėjoje, turinčioje 50 milijonų gyventojų, mobiliųjų telefonų savininkų skaičius viršija 40 milijonų. Dabar jie visi gali lengviau atsikvėpti, kadangi suimtasis tiesiog sutraiškė kolegą, atbulas važiuodamas sunkia mašina.

Kompanija, pagaminusi mobilųjį telefoną, iškart po tragedijos pareiškė, kad jos produkcija tiesiog negali sprogti. Skirtingai negu ličio joninės baterijos, iš ličio polimero pagaminti akumuliatoriai fiziškai negali tapti sprogimo priežastimi, pabrėžė kompanijos atstovas.

Per apklausą policijoje, kurią suglumino pernelyg sunkus mirtinų sužalojimų pobūdis, suimtasis prisipažino nusprendęs imituoti bendradarbio žūtį nuo baterijos sprogimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.