Pasieniečiai ir policininkai Naujojoje Akmenėje likvidavo sukčių gaują

Šiaulių rinktinės pasieniečiai ir Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai Naujojoje Akmenėje išaiškino sukčių grupuotę. Jos nariai, pasinaudodami neteisėtai gautais įvairių asmenų duomenimis, iš buitine technika prekiaujančio tinklo parduotuvės Naujojoje Akmenėje pasisavino įvairių daiktų.

Pirminiais duomenimis, sukčių padaryti nuostoliai gali siekti daugiau kaip 200 tūkstančių litų.

Praėjusį šeštadienį, lapkričio 24 d., Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės operatyvininkai ir Akmenės policijos pareigūnai atliko kratą Naujojoje Akmenėje esančioje parduotuvėje „Techasas”, prekiaujančioje įvairia buities technika.

Jos metu parduotuvės patalpose pareigūnai rado ir paėmė Lietuvos piliečių pasų ir asmens tapatybės kortelių kopijų, taip pat, įtariama, panaudojant šiuos duomenis suklastotų lizingo sutarčių, 22 plastikinius maišelius su baltos spalvos milteliais, paketą rudų miltelių ir du švirkštus su rudos spalvos skysčiu. Parduotuvės patalpose buvo sulaikyta ir 37-erių metų pardavėja. Operacijos metu pareigūnai sulaikė nuo parduotuvės benuvažiuojantį automobilį „Renault” bei du Panevėžio gyventojus – 24-erių metų vyrus.

Mašinoje rasti, įtariama, neteisėtai įgyti du skystųjų kristalų televizoriai, nešiojamasis kompiuteris bei mobilus telefonas.

Tęsdami tyrimą pareigūnai iškrėtė sulaikytos pardavėjos namus. Čia rasta daugiau kaip 200 Lietuvos piliečių pasų ir asmens tapatybės kortelių kopijų, suklastotų lizingo sutarčių bei daugybė buitinės technikos: televizorių, kompiuterių, vaizdo kamerų, mobiliųjų telefonų, fotoaparatų, dujinė viryklė, skalbimo mašina.

Kratos buvo atliekamos ir Panevėžyje, sulaikytųjų namuose. Čia taip pat aptikta asmens dokumentų kopijų, skystųjų kristalų televizorius, vaizdo kamera, namų kino sistema.

Be to, šią savaitę viename iš šalies tardymo izoliatorių atliktos kratos metu VSAT operatyvininkai pas kalintį asmenį, įtariama, sulaikytųjų bendrininką, rado neteisėtai turėtas mobilaus ryšio priemones.

Manoma, kad du sulaikytieji panevėžiečiai, bendrininkaudami su pardavėja bei pasinaudoję neteisėtai gautais įvairių žmonių asmens duomenimis, klastojo lizingo sutartis ir taip pasisavindavo įvairią buitinę techniką.

Pirminiais duomenimis, nuostoliai gali siekti daugiau kaip 200 tūkstančių litų.

Visi trys sulaikytieji uždaryti į areštines. Nustatyta, kad vieno iš sulaikytųjų kaip pasislėpusio nuo bausmės atlikimo ieškojo Panevėžio policija. Antrąjį vyrą ir pardavėją teismas leido suimti dešimčiai parų. Sulaikytus miltelių, įtariama, narkotinių medžiagų, sudėtį ištirs ekspertai.

Akmenės rajono policijos pareigūnai dėl sukčiavimo atlieka ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.