Lietuvoje lankysis naujasis Lenkijos premjeras

Į Vilnių penktadienį su vienos dienos vizitu atvyksta naujasis Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas.
Viešangės metu numatyti jo susitikimai su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi, premjeru Gediminu Kirkilu ir Seimo pirmininku Viktoru Muntianu, taip pat įvyks Lietuvos ir Lenkijos delegacijų susitikimas.

Tikimasi, kad Lietuvos ir Lenkijos premjerai aptars bendrus energetikos ir infrastruktūros projektus – greitkelio „Via Baltica”, geležinkelio „Rail Baltica”, elektros tilto ir atominės elektrinės statybas.

Viena svarbiausių abiejų šalių problemų – elektros tilto įmonės steigimo sutartis ir su ja Lenkijos siejama būsimosios atominės elektrinės galia – Lenkija reikalauja 1-1,2 tūkst. megavatų galios.

Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis) Vilniuje spalio pradžioje užtikrino, kad elektros tiltas tikrai bus statomas ir žadėjo, kad spalio 29 dieną pagaliau bus pasirašyta sutartis dėl bendros įmonės steigimo. Tačiau iki šiol dokumentas nepasirašytas.

Vizitas į Vilnių bus pirmoji D.Tusko užsienio kelionė, po to, kai lapkričio viduryje jis tapo premjeru. Vėliau D.Tuskas planuoja apsilankyti Briuselyje ir Vatikane.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.