Musharrafas sako Vakarams, kad demokratiją Pakistanas įgyvendins „savo būdu”

Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) ketvirtadienį atmetė tarptautinius raginimus atšaukti nepaprastąją padėtį, tvirtindamas, kad demokratiją jie įgyvendins „savo būdu”.
P.Musharrafas savo kalboje, kurią sakė antrą kartą davęs prezidento priesaiką, tik šį kartą kaip civilinis vadovas, užsipuolė Vakarus, „nerealistiškai apsėstus” savo pačių demokratijos forma.

P.Musharrafas neužsiminė, kada gali atšaukti nepaprastąją padėtį, kurią įvedė lapkričio 3 dieną, tokį žingsnį motyvuodamas islamistų smurtu ir teisėsaugos kišimusi į valstybės valdymą. Tačiau jis pridūrė, kad „mes išeiname iš audros”.

Reaguodamas į pasaulinį spaudimą nutraukti nepaprastąją padėtį, P.Musharrafas pareiškė, kad Pakistanas pats turi išspręsti savo neramumus.

„Matau, kad (Vakarai) yra apsėsti savo demokratijos forma, pilietinėmis laisvėmis ir žmogaus teisėmis, formomis, kurioms pasiekti prireikė šimtmečių, o jūs norite, kad mes jas pasiektume per kelis metus”, – teigė P.Musharrafas, kuris atėjo į valdžią per 1999 metais surengtą perversmą ir kuris savo karinės uniformos atsisakė tik prieš vieną dieną.

„Tai neįmanoma, mūsų aplinka yra kitokia. Palaukite mūsų, mes norėtume pasukti šia kryptimi, bet tam prireiks laiko”, – sakė jis.

Šalis negali būti staigiai ir drastiškai transformuota, pažymėjo P.Musharrafas ir pridūrė, kad bet kokie pokyčiai turi būti įgyvendinti pamažu ir atsargiai.

„Mes norime demokratijos, mes norime žmogaus teisių, mes norime pilietinių laisvių, bet mes tai padarysime savo būdu”, – tęsė jis.

„Mes suprantame savo visuomenę ir aplinką geriau negu kas nors kitas Vakaruose”, – sakė jis.

Kiek anksčiau P.Musharrafas prisiekė, kad sausio 8 dieną numatyti rinkimai įvyks, kad ir kas nutiktų. Taip jis tiesiogiai metė iššūkį opozicijos lyderiams, grasinantiems boikotuoti rinkimus.

Prezidentas pažadėjo, kad jie bus laisvi, sąžiningi ir skaidrūs.

P.Musharrafas valstybės vadovo priesaiką davė Aivani Sadro prezidento rūmuose. Jis prisiekė laikytis konstitucijos ir daryti viską, kad apsaugotų šalį.

„Esu dėkingas pakistaniečiams už man suteiktą pasitikėjimą”, – sakė jis.

„Tai iš tikrųjų istorinė diena, kelianti man daug emocijų. Tai svarbus įvykis, Pakistanui pereinant prie pačios demokratijos esmės”, – pažymėjo jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.