Maniloje kariai užėmė viešbutį ir reikalauja prezidentės trauktis

Apie dešimt uniformuotų Filipinų karių, teisiamų dėl žlugusio 2003 metų maišto, ketvirtadienį išėjo iš teismo, įsirengė stovyklą prabangiame viešbutyje Manilos finansiniame rajone ir reikalauja nuversti vyriausybę.
Smurto nebuvo, bet tarp minimų karių yra senatorius, kuris vadovavo 2003 metų bandymui nuversti prezidentę Glorią Macapagal Arroyo (Gloriją Makapagal Arojo), be to, prie jų prisidėjo buvęs viceprezidentas Teofisto Guingona (Teofistas Gingona).

Senatorius Antonio Trillanesas (Antonijus Triljanesas) anksčiau per vietos televiziją paragino žmones prisidėti prie maištaujančių kareivių finansiniame Makačio rajone. Maniloje siuntinėjamose SMS žmonės raginami rinktis prie viešbučio „Peninsula”, kuris yra netoli vertybinių popierių biržos.

A.Trillanesas buvo karinio jūrų laivyno karininkas, kai vadovavo bandymui įvykdyti perversmą.

Kitas maištininkas, buvęs elitinio dalinio vadas Danilo Limas (Danilas Limas), sakė, kad toji grupė perima vyriausybės kontrolę. „Žengiame šį lemtingą ponios Macapagal Arroyo nušalinimo iš prezidento posto žingsnį ir imamės formuoti naują vyriausybę”, – per spaudos konferenciją viešbutyje „Peninsula” sakė jis.

Maždaug dvi dešimtys karių, tarp jų – teisiamieji ir juos teisme saugoję sargybiniai, kurių pareiga kaip tik buvo užkirsti kelią tokiam pabėgimui, užėmė pozicijas puošniame viešbučio vestibiulyje. Dalis maištaujančių karių yra ginkluoti.

Tuo tarpu viešbučio svečiai toliau pietavo ir gurkšnojo kavą.

G.M.Arroyo įsakė armijai vėl areštuoti tuos karius, o pajėgų vadas generolas Hermogenesas Esperonas (Hermochenesas Esperonas) sakė, kad bus panaudotos visos priemonės.

G.M.Arroyo, kuri yra labai nepopuliari dėl senų įtarimų korupcija, pergyveno mažiausiai du perversmo sąmokslus ir tris bandymus pradėti jos apkaltą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.