Vietoj pašalpų – automobiliai

„Automobilizavimosi” socialinių išmokų sąskaita bacila vis labiau plinta po Lietuvos savivaldybes, jos nesustabdė net praėjusią savaitę kilęs ažiotažas dėl Kalvarijos valdžios užmojų.
Įsigyti du automobilius iš sutaupytų moksleivių nemokamam maitinimui bei kitoms socialinėms reikmėms skirtų lėšų jau nutarė Marijampolės savivaldybė. Apie tai svajoja ir Kazlų Rūdos valdininkai, rašo „Lietuvos žinios”.

Pasak Marijampolės savivaldybės Finansų ir biudžeto departamento direktorės Gražinos Rainienės, automobiliams pirkti bus panaudota tik maža dalis sutaupytų lėšų, kurių yra per 1 mln. litų. Dviem lengviesiems tarnybiniams automobiliams numatyta išleisti 40 tūkst. litų.

Anot jos, didžiausia dalis sutaupytų lėšų perskirstyta kitoms socialinėms reikmėms – greitosios medicinos pagalbos inventoriui įsigyti, įvairioms neįgaliųjų organizacijų programoms, socialinių įstaigų remontui.

Du automobilius, bet jau naujus ir kainuosiančius po 41 tūkst. litų, netrukus žada pirkti Kazlų Rūdos savivaldybės valdžia. Pasak mero Česlovo Pečkio, už sutaupytas socialinės paskirties lėšas įsigytos mašinos bus skirtos civilinės saugos ir pirminės teisinės pagalbos specialistams.

Už kitas sutaupytas lėšas Kazlų Rūdos valdžia kai kuriems miestelio gyventojams kompensuos dalį dujinių katilų ir įvadų įrengimo išlaidų.

Nei Kazlų Rūdos, nei Marijampolės savivaldybių vadovų „apetitas” įsigyjant automobilius kol kas neprilygsta vienos vargingiausių Lietuvoje – Kalvarijos savivaldybės – valdžios užmojams. Kaip jau buvo rašyta, šios nedidelės savivaldybės taryba beveik sutartinai nutarė, jog iš pašalpoms bei paramai skirtų, bet tam nepanaudotų beveik pusės milijono litų dviem lengviesiems tarnybiniams automobiliams pirkti bus išleista net 177 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.