„Lietuvos rytas” patyrė antrąją nesėkmę Eurolygoje

Antrąją nesėkmę šeštose Eurolygos rungtynėse patyrė Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai, kurie tik paskutinėmis dvikovos sekundėmis Malagoje rezultatu 69:71 (18:19, 19:21, 14:15, 18:16) nusileido Malagos „Unicaja” komandai, tapusiai absoliučia B grupės lydere.

Lėtu žaidimu prasidėjusiose rungtynėse po keturis taškus pelnė M.Petravičius ir Ch.Eidsonas, o „Lietuvos rytas” įgijo 4 taškų persvarą (8:4). Šeštąjį tašką pelnę Ch.Eidsonas padidino atotrūkį iki 6 taškų (13:7), tačiau po dvi pražangas susirinko M.Petravičius bei M.Nielsenas, todėl jiems palikus aikštelę, šeimininkai pamažu pradėjo vytis lietuvius. Po B.Rodriguezo tritaškio kėlinuko pabaigoje „Unicaja” deficitas sumažėjo iki minimumo, o baudos metimus sumetęs C.Cabezas persvėrė rezultatą šeimininkų naudai – 19:18.

Antrajame kėlinuke vyko apylygė kova. Po D.Kuso tritaškio ispanų persvara buvo padidėjusi iki 5 taškų (29:24), bet kėlinuko pabaigoje Lietuvos komanda sugebėjo išlyginti rezultatą ir net progą susigrąžinti pranašumą. Vis dėlto likus keletui sekundžių C.Jimenezas pelnė du taškus su pražanga ir po dviejų kėlinukų „Unicaja” pirmavo 40:37.

Po didžiosios pertraukos ispanai padidino persvarą iki 6 taškų (43:37), bet „Lietuvos rytas” laimėjo atkarpą 11:2 ir išsiveržė į priekį 3 taškų skirtumu – 48:43. Vis dėlto išlaikyti persvaros vilniečiams nepavyko. Šeimininkai pelnė 5 tašus be atsako ir susigrąžino persvarą, o kėlinuką užbaigė J.Welscho tritaškis – 55:51.

Ketvirtąjį kėlinuką „Lietuvos rytas” pradėjo keturiomis klaidomis iš eilės, o ispanai pradėjo ketvirtį spurtu 7:0 ir pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą (62:51). Tačiau vilniečiai nenuleido rankų ir po Ch.Eidsono tritaškio paliko ispanams tik 4 taškų skirtumą (61:65). C.Cabezas pataikė tolimą metimą ir grąžino „Unicaja” ekipai svaresnį 8 taškų pranašumą (69:61), bet M.Nielsenas atliko dėjimą su pražangą, M.Lukauskis pataikė vieną baudos metimą, o po to perėmės kamuolį įdėjo jį išviršaus. Likus žaisti 9 sekundes rezultatą išlygino Ch.Eidsonas, tačiau C.Cabezas likus žaisti 3 sekundes persvėrė rezultatą savo naudai (71:69).

„Lietuvos rytas”: Ch.Eidsonas 18 (dvitaškiai 5/12, 11 atk.kam.), H.Price’as 16 (7 kld.), A.Jomantas ir K.Bajramovičius – po 8 ir 5 atk.kam., M.Nielsenas 7, M.Lukauskis (3 rez.perd., 4 per.kam.) ir M.Petravičius – po 6.

„Unicaja”: J.Welschas 14 (4 rez.perd.), D.Santiago, C.Cabezas ir B.Rodriguezas – po 11.

Kitas rungtynes „Lietuvos rytas” žais gruodžio 5 dieną namuose su Zagrebo „Cibona” krepšininkais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.