Jūrų turistus piktino prastos gatvės ir valiuta

Jūrų turistai Klaipėdoje palieka dvigubai daugiau pinigų nei Rygoje. Atlikus apklausą paaiškėjo, kad kiekvienas Klaipėdoje iš kruizinio laivo išlipęs turistas išleidžia maždaug po 45 eurus.

Dalis neišleido nė euro

Dažniausiai uostamiestyje turistai pirko suvenyrus, rūbus, maistą ir gėrimus. Į šią sumą neįskaityti maždaug po 30 eurų, kuriuos jūrų turistas išleidžia vykdamas į ekskursijas.

Net 39 procentai apklaustųjų apsilankę Klaipėdoje neišleido nė vieno euro.

Dauguma pas mus šiais metais apsilankiusių apklaustų kruizinių laivų keleivių liko patenkinti. Ypač nustebinti buvo didžiųjų laivų „Constellation” ir „Century” keleiviai. Juos Klaipėdoje pasitiko muzikantai, specialiai buvo rengiami jomarkai.

Rygoje – prastesnės sąlygos

Kiti Baltijos jūros uostai tokių išskirtinių priėmimų nedaro. Kaimyninės šalies sostinėje Rygoje turistai nepatyrė ne tik išskirtinio priėmimo.

Ten priimti jūrų turistus yra prastesnės sąlygos nei Klaipėdoje: nėra specializuoto terminalo, turistiniai laivai švartuojami trijose krovininio uosto vietose.

Apklausą Klaipėdoje ir Rygoje atlikusios bendrovės „Sprinter tyrimai” direktorius Ignas Zokas teigė, kad Rygoje jūrų turistai palieka gerokai mažiau pinigų – vidutiniškai 23 eurus.

Nematė chuliganų

Šiemet Klaipėdoje daugiausiai apsilankė Vokietijos, JAV ir Didžiosios Britanijos pilietybes turintys turistai. Dauguma vokiečių ir britų važiavo į ekskursijas, o dauguma amerikiečių vaikščiojo po miestą arba vyko į „Akropolį”. Jūrų turistai teigiamai atsiliepė ir apie Klaipėdos regiono gamtą, kultūrinius objektus ir netgi viešąją tvarką, nes nematė policijos ar chuliganų.

Tačiau užsieniečiams į akis krito blogos gatvės ir šaligatviai. Svečiai pastebėjo, kad negalima atsiskaityti eurais ar doleriais, trūksta keityklų, o bankų kortelės priimamos ne visur.

Norėtų sugrįžti

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės nuomone, apklausa įrodė, kad jūrų turistai įvertino jiems skirtą dėmesį.

Ketinama siekti, kad per metus į Klaipėdą atplauktų 100 kruizinių laivų – tiek, kiek gali priimti dabartinis terminalas.

Net 89 procentai apklaustųjų turistų pareiškė norą po 5-10 metų dar kartą grįžti į Lietuvą.

Šiais metais kruiziniai laivai Klaipėdoje lankėsi 66 kartus. Jais atplaukė 36,9 tūkst. keleivių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.