Kitąmet elektra gyventojams greičiausiai nebrangs

Premjeras Gediminas Kirkilas tikisi, kad kitąmet elektra gyventojams nebrangs. Privati VST ir valstybinė „Rytų skirstomųjų tinklų” (RST) bendrovės pranešė, kad jų valdybos ketvirtadienį svarstys galimybę nekeisti elektros energijos kainų gyventojams. Jos elektros skirstymo kainas ketina sumažinti savo pelno sąskaita.

„Džiaugiuosi, kad mums pavyko surasti susitarimą nedidinti kainų ir džiaugiuosi, kad kompanijos tuos nuostolius prisiima sau. Čia labai geras valstybės ir privataus verslo solidarumo ženklas”, – energetikos bendrovių sprendimą komentavo G. Kirkilas. Anot jo, brangesnė elektra turėtų nemažos įtakos infliacijai, o Vyriausybė svarsto ir siūlo įvairius variantus, kaip ją pažaboti.

ELTA primena, kad VST ir RST Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) jau buvo pateikusios prašymus leisti nuo 2008 m. sausio 1 d. gyventojams elektros kainą padidinti 3 centais (su PVM). VKEKK viršutines elektros kainas planuoja patvirtinti penktadienį.

Jei kainos būtų padidintos prašyta suma, vienu tarifu besinaudojantiems gyventojams elektra būtų brangusi iki 36 centų, o turintiems elektrinę viryklę – iki 32 centų. Nuo šių metų sausio elektra gyventojams brango 2 centais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.