Metalo laužą palaikė ginklais

Vakar Šiaulių apygardos teisme paskelbtas išteisinamasis nuosprendis ginklų kolekcininkui Algirdui Miškiniui. Teismas padarė išvadą kad visas A. Miškinio sukauptas ginklų arsenalas yra visiškai netinkamas praktiniam panaudojimui. Visi šautuvai ir sprogstamieji užtaisai yra laiko ir erozijos sugadinti taip, kad nebekėlė pavojaus.

Beveik prieš trejus metus Šiaulių policininkai metalo supirktuvėje, kuriai vadovauja A.Miškinis, rado gausybę šautuvų, granatsvaidžių, patrankų sviedinių, minų ir granatų. Kai kurie šautuvai puošė supirktuvės interjerą.

Tąkart ant kojų buvo sukeltos specialiosios tarnybos. Į metalo supirktuvę atskubėjo ugniagesiai, medikai, išminuotojai. Policija tuomet surūdijusius metalo gabalus palaikė pavojingais ginklais.

A.Miškiniui pateikti kaltinimai grėsė laisvės atėmimu nuo 3 iki 8 metų.

Balistikos ir ginklų specialistai nustatė, kad A.Miškinio kolekcija yra tik rūdžių krūva ir neverta „ginklo” vardo. Prokurorai pakeitė kaltinimą: atsisakė priekaištų beveik dėl viso ginklų arsenalo, išskyrus penkis šaunamuosius ginklus. Vakar teismas paskelbė, kad A.Miškinis išteisinamas nenustačius nusikaltimo požymių. Teismas toliau šį incidentą perdavė tirti Šiaulių VPK. Už ginklų kolekcionavimo taisyklių nesilaikymą kolekcininkui gresia administracinė atsakomybė.

Po teismo A. Miškinis neslėpė džiaugsmo ir sakė, kad jam tai didžiausia gyvenimo pamoka: „Aistros kolekcionuoti ginklus nepraradau, tačiau dabar nežinau, ar toliau juos rinksiu – per daug sveikatos ir nervų kainavo.”

Išteisintajam šiandien atrodo keista, kodėl pareigūnai, matydami akivaizdžiai niekam netinkamus surūdijusius gelžgalius, neišsiaiškino visko greičiau, o nusprendė eiti sudėtingu teismo keliu: „Byloje yra įsegtas net Šiaulių muziejaus prašymas mano konfiskuotus ginklus atiduoti jiems”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.