„Rosijskaja gazeta” oficialiai paskelbė Federacijos Tarybos nutarimą dėl Rusijos prezidento rinkimų kovo 2-ąją

Oficialiai paskelbtas Rusijos Federacijos Tarybos nutarimas prezidento rinkimus surengti kovo 2 dieną.
Pagal įstatymus, Rusijos prezidento rinkimų kampanija startuoja, atitinkamą nutarimą paskelbus oficialioje spaudoje. Chabarovske jau spausdinamas „Rosijskaja gazeta” numeris su šiuo nutarimu, kuris, jau galima sakyti, „oficialiai paskelbtas Rusijos žemėje”, sakė dienraščio redaktorius Vladislavas Froninas.

Visi potencialūs kandidatai pareiškimus balotiruotis į prezidentus turės įteikti Centrinei rinkimų komisijai (CRK) per 25 dienas, o kandidatų registracija prasideda šių metų gruodžio 12-ąją ir baigiasi 2008 metų sausio 16 dieną.

Skirtingai nuo Valstybės Dūmų rinkimų, registruojamiems kandidatams į prezidentus nereikės įnešti piniginio užstato, bet jiems teks surinkti po 2 mln. juos remiančių parašų.

Šito nereikės daryti tiems kandidatams, kurie bus iškelti į 5-ojo šaukimo Dūmą patekusių partijų.

Anksčiau norą balotiruotis į prezidentus pareiškė komunistų lyderis Genadijus Ziuganovas, Liberalų demokratų partijos vadovas Vladimiras Žirinovskis, Didžiojoje Britanijoje gyvenantis buvęs sovietmečio disidentas Vladimiras Bukovskis.

Kai kurios organizacijos taip pat nusprendė kelti savo atstovus: Dešiniųjų jėgų sąjunga – Borisą Nemcovą, „Kitokia Rusija” – Garį Kasparovą, Liaudies demokratų sąjunga – Michailą Kasjanovą. Principinį sprendimą šiuo klausimu priėmė ir „Jabloko” partija.

Tačiau kol kas šie sprendimai neturi juridinės galios ir negali būti laikomas oficialiu iškėlimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.