V.Pečiukas kol kas lieka Lietuvoje

Kauno „Žalgirio” žaidėjas 25 metų 99 cm ūgio Vaidotas Pečiukas grįžo iš peržiūros Vengrijos komandoje. Kol Kauno klubas derina galimas puolėjo išvykimo sąlygas, V.Pečiukas lieka Lietuvoje.

Prieš savaitę žalgirietis išvyko į Vengrijos Pakšo „Atomeromu” komandos peržiūrą. Ten lietuvis sužaidė vienerias draugiškas rungtynes ir, pagal neoficialią statistiką, pelnė 18 taškų bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Vis dėlto Vengrijoje V.Pečiukas neliko ir jau savaitgalį grįžo į Lietuvą.

Pasak „Žalgirio” komandos komunikacijos direktoriaus Pauliaus Motiejūno, V.Pečiukas kol kas lieka Lietuvoje. „Vengrai išbandė krepšininką ir liko juo patenkinti. Jie norėtų, kad paskolintume Vaidą jų komandai, tačiau deriname sąlygas su ekipa, klausiame Pečiuko nuomonės ir norime išsirinkti patį geriausią variantą,” – teigė P.Motiejūnas.

Anot Kauno klubo atstovo, derinamos ne tik finansinės sąlygos. „Svarbu, kad Vaidas pats norėtų žaisti toje komandoje. Be to, sprendžiame, ar jam apskritai verta rungtyniauti Vengrijoje.”

Kol sprendimas nebus priimtas V.Pečiukas lieka Lietuvoje ir rungtyniaus „Žalgirio” ekipoje. Vis dėlto į Graikijoje vyksiančias Eurolygos rungtynes su Pirėjo „Olympiacos” ekipa V.Pečiukas neišvyko. „Į Eurolygos rungtynes išvykose visada vežamės dešimt krepšininkų, todėl šįkart su mumis nevyksta Pečiukas ir Artūras Milaknis,” – sakė P.Motiejūnas.

Paklaustas, per kiek laiko V.Pečiukui bus surasta komanda, P.Motiejūnas teigė, jog klubas turi ir kitų pasiūlymų, todėl skubėti nėra kur. „Yra ir kitų komandų, kurios domisi Vaidotu, todėl niekur neskubame ir ieškosime geriausio varianto tiek mums, tiek krepšininkui. Galiu pasakyti, kad tarp besidominčių ekipų Lietuvos klubų nėra,” – pasakojo „Žalgirio” komunikacijos direktorius.

Šį sezoną V.Pečiukas neranda vietos pagrindinėje Kauno ekipos sudėtyje. LKL čempionate puolėjas sužaidė 5 rungtynes ir vidutiniškai per 14 minučių pelnydavo 3,2 taško, atkovodavo kamuolį bei atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

SEB BBL pirmenybėse V.Pečiukas sužaidė 5 susitikimus ir vidutiniškai per 8 minutes surinkdavo 4,2 taško.

Eurolygoje žalgirietis šį sezoną dar nerungtyniavo

Tuo tarpu paskutinėse Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) rungtynėse V.Pečiukas VDU universitetui pelnė 33 taškus (tritaškiai 6/9), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o jo ekipa po atkaklios kovos 101:95 įveikė KTU studentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.