Vokietijos finansų ministras pasisako už stiprų eurą

Vokietijos finansų ministras Peras Štainbriukas (Peer Steinbrueck) antradienį interviu dienraščiui „Das Handelsblatt” teigė esąs už stiprų eurą. Tuo pat metu ministras pripažino, kad dėl augančio euro kurso šalis gali būti priversta mažinti ūkio prieaugio prognozes, praneša naujienų agentūra AFP.

„Niekas nesuinteresuotas silpnu euru, – sakė P. Štainbriukas. – Per pastaruosius kelis mėnesius Vokietijos ekonomika sugebėjo puikiai atsilaikyti prieš euro brangimą dolerio, jenos ir juanio atžvilgiu”.

Tuo tarpu Vokietijos ūkio viceministras Valteris Otremba (Walther Otremba) įspėjo, kad Berlynas dėl stiprėjančio euro turės keisti ateinančių metų ūkio prieaugio prognozes.

Tačiau P. Štainbriukas laikraščiui „Das Handelsblatt” sakė: „Kol kas anksti kalbėti apie konkrečių prognozių skelbimą”. Ministras mano, kad ateinančių metų prognozes bus galima teikti ne anksčiau kaip sausio pabaigoje.

Vokietijos finansų ministras pripažino, kad nors jis, „žinoma”, yra už stiprų eurą, augantis bendros Europos valiutos kursas yra viena iš priežasčių, kodėl „suprastėjo šalies ūkio perspektyvos”.

„JAV finansų krizė, kuri dar tikrai nesibaigė ir kuri gali turėti įtakos kitoms finansų rinkoms, iš dalies taip pat yra dėl to kalta, – pažymėjo P. Štainbriukas. – Be to, yra didelės naftos kainos, kurių poveikį iš dalies sumažino didelis euro kursas”.

Toks Vokietijos finansų ministro interviu duotas praėjus kelioms dienoms po to, kai šalies kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) pareiškė, kad euro brangimas „akivaizdžiai kelia problemų” Vokietijos eksportui, kuris yra vienas iš šalies ūkio ramsčių.

Vokietijos vyriausybė prognozuoja, kad per visus šiuos metus šalies ūkis išaugs 2,4 proc. Pernai plėtra siekė 2,9 proc. Ateinančiais metais prognozuojamas tik 2 proc. ūkio prieaugis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.