V. Uspaskichas įžvelgia konservatorių veidmainystę

Konservatorių ketinimus inicijuoti interpeliaciją aplinkos ministrui Arūnui Kundrotui Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas vertina kaip viešųjų ryšių akciją.

„Konstitucinis teismas pripažino, kad A. Kundrotas kartu su Vilija Blinkevičiūte, Roma Žakaitiene ir Juozu Oleku pažeidė Lietuvos Konstituciją, tačiau tada, kai Darbo partija inicijavo interpeliaciją šiems asmenims, konservatoriai buvo kartu su jais, todėl interpeliacija žlugo. Akivaizdu, kad tai, ką jie siūlo dabar, yra veidmainystė”, – teigia V. Uspaskichas.

Darbo partijos pirmininkas mano, kad konservatoriai siekia išnaudoti kritinę padėtį, susiklosčiusią šalies viduje, savireklamos tikslais ir ragina juos kartu su mažumos Vyriausybės bei valdančiosios koalicijos atstovais prisiimti atsakomybę už Lietuvoje vykstantį chaosą.

Darbo partijos vadovybę stebina konservatorių priekaištai mažumos Vyriausybei bei Tėvynės sąjungos lyderio Andriaus Kubiliaus pareiškimai apie valdžios eroziją, išsakyti savaitgalį šios partijos suvažiavime. Darbo partija primena, kad konservatoriai yra atsakingi už mažumos Vyriausybės veiklą ir dabartinę kritinę padėtį šalyje lygiai taip pat, kaip ir valdančiosios koalicijos atstovai.

„Mažumos Vyriausybė pusantrų metų gyvavo tik dėl dešiniųjų paramos. Todėl jiems irgi turėtume dėkoti už kylančias kainas bei problemas energetikos sektoriuje. Tačiau dabar pasislėpę krūmuose jie kratosi atsakomybės”, – teigia Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas.

Jo nuomone, A. Kubilius sąmoningai klaidina ne tik savo partiečius, bet ir visus Lietuvos žmones: „Galimybę paimti valdžią į savo rankas konservatoriai turėjo dar praeitų metų viduryje. Jiems tai siūlė net šalies prezidentas Valdas Adamkus, tačiau tada jiems neužteko ryžto ir drąsos, o šiandien jiems trūksta sąžinės prisiimti atsakomybę už savo klaidas. Remdamas socialdemokratus A. Kubilius sutepė savo kaip kovotojo su komunistais mundurą ir susitapatino su Gediminu Kirkilu”.

Susirūpinęs dėl aplinkosaugos projektų įgyvendinimo Tėvynės sąjungos lyderis, Seimo vicepirmininkas A. Kubilius neatmeta galimybės siūlyti atidėti balsavimą Seime dėl kitų metų šalies biudžeto, jis taip pat kalba apie galimą interpeliaciją aplinkos ministrui A. Kundrotui, primena ELTA.

„Jeigu iki balsavimo negausime aiškių atsakymų iš Vyriausybės apie problemos mastą ir apie sprendimo būdus, gali tekti siūlyti atidėti balsavimą dėl biudžeto priėmimo”, – sakė A. Kubilius pirmadienį spaudos konferencijoje.

Į klausimą, ar konservatoriai bandys inicijuoti interpeliaciją aplinkos ministrui A. Kundrotui, politikas atsakė, kad „interpeliacija yra vienas iš efektyvesnių būdų gauti aiškius atsakymus”. „Kitokio mechanizmo Seime, esant tokiam kritiniam reikalui, kaip interpeliacijoje užduodami aiškūs klausimai, ir nėra. O ar patenkins atsakymai, pamatysime”, – sakė A. Kubilius.

Seimo vicepirmininkui rūpi, kaip bus iki 2010 metų užbaigti aplinkosaugos projektai, kuriems buvo gauta Europos Sąjungos parama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.