Naftos kainos stabilizavosi

JAV lengvos naftos kaina pirmadienį dienos prekyboje stabilizavosi po šuolio virš 99 JAV dolerių už barelį ribos. Kainų šuolį sukėlė JAV dolerio smukimas. Tačiau prekiautojai tikisi, kad Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) gali paskelbti apie gavybos didinimą per kitą savaitę vyksiantį posėdį.

Irano naftos pramonės ministras Huseinas Nozaris (Jussein Nosari) savaitgalį pareiškė, jog kai kurios OPEC narės pasisako už tai, kad per gruodžio 5 d. posėdį būtų priimtas sprendimas didinti gavybą.

Tačiau, anot ministro, tokios nuomonės laikosi ne visi kartelio nariai, nes dalis šalių, neįeinančių į OPEC, tvirtina, kad paklausa ir pasiūla naftos rinkoje gerai subalansuotos.

Dienos prekyboje sausio mėnesio pristatymo termino JAV lengva nafta pabrango 10 centų – iki 98,28 JAV dolerio už barelį. Sesijos metu kaina buvo pašokusi iki 99,11 JAV dolerio už barelį. Istorinis maksimumas – 99,29 JAV dolerio – buvo užfiksuoto praėjusios savaitės trečiadienį.

„Brent” rūšies sausio mėnesio pristatymo nafta atpigo 8 centais – iki 95,68 JAV dolerio, o prieš tai kainavo 96,56 JAV dolerio už barelį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.