Bagdade ginkluoti asmenys nužudė 11 irakiečių žurnalisto šeimos narių

Bagdade ginkluoti užpuolikai nužudė vienuolika vieno irakiečių žurnalisto, įkūrusio naujienų tinklalapį, šeimos narių, pirmadienį telefonu iš Amano pranešė žurnalistas Dia al-Kawaazas (Dia Kavazas).
„Vakar (sekmadienį) ryte keturi ginkluoti asmenys įsibrovė į mano šeimos namus Šabo rajone. Jie nužudė dvi mano seseris, jų vyrus ir septynis vaikus nuo penkerių iki dešimties metų”, – sakė D.al-Kawaazas.

Dėl žudynių jis apkaltino šiitų kovotojus. Žurnalistas sakė, kad jie „įsiveržė į namus, kai šeima pusryčiavo”.

D.al-Kawaazas, pastaruosius 20 metų gyvenantis Vokietijoje, yra įkūręs tinklalapį „Shabeqat Akhbar al-Iraq” („Irako naujienų tinklas”).

„Anksčiau buvau kaltinamas, kad esu proamerikietiškas, todėl turėjau bėgti į Vokietiją. Dabar esu kaltinamas, kad remiu sadamistus”, – sakė D.al-Kawwazas, kuris yra šiitas.

Pasak pranešimo minėtame tinklalapyje, kuris garsėja griežta JAV pajėgų Irake kritika, užpuolikai po žudynių susprogdino namą.

„Kovotojai buvo smarkiai ginkluoti ir šaudė nesitaikydami. Jie išžudė visus šeimos narius, o tada susprogdino namą”, – teigiama pranešime.

Jame pažymima, kad ši ataka buvo surengta, nors netoliese esančiame patikrinimo poste budėjo policija.

„Užpuolikai atvažiavo automobiliu, kuris neturėjo registracijos numerių”, – rašė tinklalapis.

Naujausias su žurnalistu susijęs incidentas įvyko po savaitės, kai buvo pagrobtas Irako palydovinės televizijos „Al-Baghdadiyah” reporteris, 28 metų Muntadharas al-Zaidi (Muntazaras Zaidis). Po trijų dienų reporteris buvo paleistas.

Žurnalistai dažnai tampa Irako sukilėlių taikiniais, bet mažai jų lieka gyvi, jeigu patenka į pagrobėjų nelaisvę. Dažniausiai po kelių dienų nuo dingimo jie būna randami nužudyti.

Paryžiuje įsikūrusi žiniasklaidos stebėjimo organizacija „Reporteriai be sienų” nurodė, kad nuo invazijos pradžios 2003 metų kovą Irake žuvo mažiausiai 206 žurnalistai ar techniniai žiniasklaidos darbuotojai. Iš jų 46 gyvybės neteko šiais metais.

Dauguma žuvusių žurnalistų yra irakiečiai, tapę sukilėlių ar karinių formuočių, nepatenkintų jų reportažais ar jų darbdavių ideologine pozicija, aukomis.

Kiti žuvo atsitiktinai patekę į susišaudymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.