Belychas ir Nemcovas buvo paleisti tučtuojau po sulaikymo, pranešė Sankt Peterburgo milicija

Dešiniųjų jėgų sąjungos (DJS) lyderis Nikita Belychas ir Borisas Nemcovas, sulaikyti Sankt Peterburge be leidimo surengtose „Nesutinkančiųjų eitynėse”, buvo paleisti iš milicijos skyriaus iš karto po sulaikymo, pranešė Sankt Peterburgo ir Leningrado srities vyriausioji vidaus reikalų valdyba.
N.Belychas ir B.Nemcovas buvo atvežti į milicijos skyrių, kur buvo nustatyta jų tapatybė. Kai sulaikytieji parodė kandidatų į Valstybės Dūmos deputatus pažymėjimus, jie buvo paleisti”, – sakė pašnekovas.

Jis pridūrė, kad nei N.Belychui, nei B.Nemcovui nebuvo surašyti protokolai dėl administracinių teisės pažeidimų. „Todėl pagal proceso kodeksą tai sulaikymu pavadinti negalima”, – sakė milicijos valdybos atstovas.

Buvęs sulaikytas DJS federalinės politinės tarybos pirmininkas, kandidatas į Rusijos Valstybės Dūmos deputatus N.Belychas sekmadienį telefonu pranešė žurnalistams, jog atėjęs į Rūmų aikštę pamatė nedidelę grupę savo partijos aktyvistų, o kai priėjo prie jų, žurnalistai paprašė kažką pakomentuoti.

„Tačiau aš net nespėjau pradėti komentuoti, kai pasirodė milicija, paėmė už rankų, už kojų ir įmetė į milicijos automobilį”, – pranešė N.Belychas žurnalistams telefonu.

Antrasis DJS rinkimų sąraše B.Nemcovas, taip pat sulaikytas Sankt Peterburge tą pačią dieną, žurnalistams sakė: „Aš stovėjau Rūmų aikštėje, kalbėdamasis su pensininkais ir mokytojais. Mes elgėmės visiškai taikiai, kalbėjome apie produktų ir komunalinių paslaugų brangimą”.

„Staiga pasirodęs ypatingosios paskirties milicijos būrys mus visus ištampė į šalis, mane sučiupo ir įstūmė į milicijos mašiną už grotų”, – pridūrė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.