S.Blatteris toliau sieka įvesti legionierių limitą

FIFA prezidentas Seppas Blatteris ir toliau, nepaisydamas didžiųjų klubų ir net Europos Sąjungos (ES) prieštaravimų, aktyviai siekia įvesti legionierių limitą nacionaliniuose čempionatuose.

Jeigu pasiūlymas būtų įgyvendintas, kiekviena komanda rungtynių metu privalėtų leisti rungtyniauti bent šešiems vietiniams žaidėjams.

S.Blatterio teigimu, diskusija šiuo klausimu įvyks kovo mėnesį Sidnėjuje (Australija) vyksiančiame FIFA vykdomojo komiteto posėdyje.

„Ar FIFA gali įvesti tokią taisyklę tam, kad geresnes galimybės ugdyti savo sugebėjimus turėtų tų šalių nacionalinių rinktinių žaidėjai? Atsakymas yra, be abejo, taip, jeigu tik kongreso metu visiems užteks valios ir ryžto šį sprendimą priimti”,- kalbėjo S.Blatteris.

Tiesa, ES vadovai tam prieštarauja, teigdami, jog tokie tautybe paremti apribojimai neatitinka laisvo darbuotojų judėjimo principų ir vyraujančių nuostatų.

Tam, kad pasiūlymas būtų įgyvendintas, šiuo metu derybų stadijoje esančioje sutartyje visos bloko šalys turėtų pritarti išimties sportui įrašymui. Žinant, jog ES Komisijos nuomonė yra labai priešiška, tai neatrodo realu.

Tuo tarpu S.Blatteris nevengia priminti ir vieno silpnesniųjų „Premier” lygos klubų „Sunderland” vyriausiojo trenerio Roy’aus Keane’o nuomonės – specialistas teigė, jog tol, kol legionierių limito nėra, panašios į jo vadovaujamos pagal pajėgumą komandos kaunasi tik dėl išlikimo „Premier” lygoje ir aukštesnių tikslų kelti negali.

Šiam pasiūlymui pritarė ir „Man Utd” strategas Seras Aleksas Fergusonas, o jo kolega Londono „Arsenal” ekipoje Arsene’as Wengeras FIFA vadovo iniciatyvą pavadino ‘absurdiška’.

„Daug žmonių, tarp jų net ir klubų savininkai, pritaria šiai idėjai. Tai tik laiko klausimas”,- užtikrintai kalbėjo S.Blatteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.