Vis daugiau venesueliečių nepritaria Chavezo reformoms, parodė nuomonių apklausa

Likus aštuonioms dienoms iki referendumo dėl prezidento kadencijos apribojimų panaikinimo venesueliečiai nustojo palaikyti savo lyderį Hugo Chavezą (Ugo Čavesą), šeštadienį pranešė nepriklausoma visuomenės nuomonės tyrimo agentūra.
49 proc. galimų referendumo dalyvių prieštarauja H.Chavezo pasiūlytoms konstitucinėms pataisoms, kuriomis jis siekia išplėsti savo galias. Pataisas palaiko tik 39 proc. rinkėjų, parodė autoritetingos viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Datanalisis” atlikta apklausa.

Prieš kelias savaites pritariantieji H. Chavezo pasiūlytoms konstitucijos pataisoms, kurios turi būti patvirtintos referendume, pirmavo 10-čia procentinių punktų, pranešė agentūra.

Nepaisant šių pokyčių agentūros vadovas Luisas Vicente Leonas (Luisas Visentė Leonas) teigė neatmetantis galimybės, jog prezidentas imsis veiksmų, pavyzdžiui, pasitelkti visą valstybės aparatą, kad gautų reikiamą rezultatą.

Vis dėlto tyrimo rezultatai buvo smūgis H.Chavezui. Dėl jo plano iš postų pasitraukė ne vienas pareigūnas, tarp jų ir buvęs gynybos ministras, kuris 2002 metais po trumpo pučo grąžino H.Chavezą į valdžią, bet planuojamas reformas vis dėlto pavadinęs nauju „perversmu”.

„Diskusijos dėl balsavimo „už” ir „prieš” sukrėtė Chavezo šalininkų gretas, – sakė L.V.Leonas. – Matome, kad nuosaikūs Chavezo rėmėjai yra pasirengę sakyti „prieš”, nors jiems jis ir patinka”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.