Senasis „Beovulfo“ mitas atgyja su naujausiomis technologijomis

Senovės saksų herojinę legendą „Beovulfas”, 1100-aisiais sukurtą Anglijos vienuolio, Holivudas pavertė kino technologijų stebuklu: vaizdas toks pritrenkiantis, kad toliau jau nebėra kur…

Iki šiol kompiuterinės grafikos šedevru buvo laikomas filmas „300”, dabar Robertas Zemeckis („Forestas Gampas”, „Prarastasis”) žengė dar vieną didelį žingsnį pirmyn. Šį kartą amerikiečių režisierius dirbo išties neįprastai: kaupdamas žaliavą, tuščioje patalpoje jis savo aktorius (tiksliau, jų prototipus) filmuodavo iki 40 kino kamerų vienu metu, o prie atlikėjų kūnų pritvirtinti judesio davikliai tiekė galingus duomenų srautus kompiuteriui – apie kiekvieną judesio niuansą. O toliau jau kompiuterinėmis programomis buvo modeliuojamas tikrasis filmas. Rezultatas – hiperrealistinis kino nuotykis.

Savo tikrąjį įspūdį „Beovulfo” juosta maksimaliai perteikia trijų matavimų kino teatruose („3D”), kurių bent jau Jungtinėse Valstijose yra kiekviename didesniame mieste. Bet ir „normaliuose” kinuose žiūrovams bus dėl ko sustingti iš nuostabos.

Tarkim, ne itin aukštas Beovulfo vaidmens atlikėjas Ray Winstone ekrane atrodo kaip bauginantis dvimetrinis galiūnas, o gyvenime nekaltai kaip dievo karvytė atrodantį Crispin Glover R. Zemeckis pavertė siaubingu monstru.

Naujausiomis technologijomis apdoroti animaciniai personažai kaip du vandens lašai panašūs į juos įgarsinančius žmones, o režisierius gauna žymiai didesnę laisvę panaudoti „aktorius” ypač sudėtingose scenose ir suteikti jiems papildomų bruožų.

„Oskaro” premija apdovanotas Doughas Chianghas sukūrė patį kiečiausią drakoną, kurio judesius nusižiūrėjo iš šikšnosparnių ir voverių. Įdomu tai, kad ugnimi besispjaudantis padaras su galinga uodega paveldėjo pagrindionio aktoriaus R. Winstono akis ir veido struktūrą.

Epinis nuotykių filmas perteikia legendą apie narsiausią iš karžygių Beuvulfą, kuris išgirdęs apie šalyje siautėjančią pabaisą, leidžasi gelbėti šalies gyventojų. Šioje unikalioje juostoje išvysime Holivudo žvaigždes Ray Winstone‘ą, Angeliną Jolie, Anthony Hopkinsą, Johną Malkovichių ir Robin Wright Penn. „Beovulfas” Lietuvos kinuose rodomas nuo lapkričio 30 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.